Kos


Nyt kun  kesä on lakaistu syksyn harmauden ja sateiden alle, joudun siirtymään takaisin sisätiloihin tietokoneen äärelle. Kesällä yritin parhaani mukaan vältellä tietokoneella nököttämistä ja onnistuinkin siinä kuvanmuokkausta ja työhakemusten väsäämistä lukuunottamatta. Mitä minun elämääni ja kesääni sitten kuuluu? Kesällä vietin paljon aikaa poissa Oulusta, josta osittain kerronkin nyt.
Kesäkuun alussa kävimme perheeni ja poikaystäväni(eksyipä seuraan myös siskoni kaveri) perinteisesti Kreikassa. Matkakohteeksi valikoitui Kos, koska siellä on tullut käytä aikaisemminkin ja kokemus oli oikein positiivinen.  Täytyy kehua hieman, että oli yksi parhaista lomamatkoista ikinä! Ei paineita mistään vaan sen sijaan harhailtiin ilman suunnitelmia ympäri kaupunkia kameran kanssa, nutellaa aamupalaksi, pienimuotoista shoppailua ja hiekkaranta. Ilma oli oikein sopiva suomalaiselle: lämpötila kieppui +25 molemmin puolin ja paikalliset valittivat viileyttä.

   
Minulla on kirjoittamaton sääntö itseni kanssa, etten syö nutellaa kuin ulkomailla. En ole muuten ollenkaan perso suklaalle, mutta nutella on pala taivasta. Sanomattakin selvää, ettei tämä purkki kestänyt paria päivää kauempaa.
   
Kosilla ei hirveästi kierrelty nähtävyyksiä, sillä muutamaa lukuunottamatta lähes kaikki olivat kaupunkin ulkopuolella. Linnakkeen olemassaolosta tiesin, mutta en tiennyt mitä se kätkee sisäänsä ennen kuin kävelimme sinne puolivahingossa. Harmiksi kurkistus jäi lyhyeksi ja kiireiseksi, sillä olimme sopineet aikataulutettua menoa illaksi. Minulla ei myöskään ollut laajakuvakulmaista linssiä mukana, joten keskityin lähinnä yksityiskohtien kuvaamiseen.


Olen ehdottomasti näitä muotokuvaajia ja nautin yksityiskohtien kuvaamisesta eikä matkaseura oikein yllättäen halunnut kameralle poseerata, joten suuntasin kamerani aivan muualle.  Villejä kissoja Kosilla oli melkein yhtä paljon kuin pakolaisia, joten vietin viikkoni kissakuvaajana. Valmistautukaa, täältä tulee Kosin kisset!


Suurin osa kulkukissoista oli todella siistejäja kesyjä, niitä ihmiset silittelivät ja ruokkivat tottuneeseen tapaan. Sitten oli tämä viimeinen hieman kovempia kokenut kaveri. Nimesin hänet rabieskissaksi. Näitä rähjäisiä kavereita itseasiassa näkyi pari, mutta kuva alkuperäisestä kuolaavasta rabieskissasta oli kävellessä napattu räpsy. Kuvasin kissoja muistikortin täydeltä, mutta tasa-arvon nimissä rajoitan julkaisun näihin ja laitan yhden koirakuvankin, sillä koiraihminen olen sydämeltäni vielä ehkä enemmän.

Syksyn toivottomuuden keskellä on hyvä fiilistellä lomakuvia ensikesää lämmöllä odottaen. Onko ok alkaa odottamaan jouluakin heti kun elokuu on päättynyt? Olkoon nimittäin kunnolla talvi jos kylmä on tullakseen, märkä ja kolea ilma on ehdoton ei.
Kesä oli viileästä ilmasta ihana ja nautin suunnattomasti matkustelusta! Kosin lisäksi kävin Krakovassa Puolassa heinäkuussa, mutta siitä myöhemmin lisää.

Toivottavasti teidän kesänne sujui yhtä hyvin ja hauskaa alkavaa syksyä kaikille!♥8 kommenttia :

 1. Aivan ihania kuvia kyllä tämä postaus täynnä. Voi tuota kulkukisua mikä on ihan rähjäinen:< ihana toi sun hame tossa vikassa kuvassa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teki mieli kyllä ottaa se kovia kokenut rabieskissu mukaan, kylvettää ja ruokkia

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ja ihania kissejä! Ja ihana Salli!

  VastaaPoista
 3. Vau kuinka upeita kuvia! Varsinkin kissakuvissa on jotenkin tosi kiva tunnelma :)

  http://marjukkakatariina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. oijj mitä kuvia... ♥ Kreikka on kyllä niin ihana paikka :3 itsekkin kävin siellä viime kesänä :> Ja ihana toi sun pallotoppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lupaan että minulla oli muitakin paitoja mukana, vaikka tuo jokaisessa kuvassa onkin. hehee

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!