DIY nyöriballerinat

Käsityöihmisenä harmittaa että diy-jutut blogin puolella ovat jääneet aika vähälle. Vinkatkaa  toki kommenteissa jos haluaisitte nähdä enemmänkin käsityövinkkejä!
Tällä kertaa haluaisin jakaa teille todella helpon ja nopean idean kenkien tuunaamiseen. Moni varmaan on törmännyt näihin siellä täällä vilahteleviin nyörikenkiin, mitkä tuntuvat nyt olevan muodissa tai ainakin tulevan ensikesäksi. Niiden hinta kuitenkin liikkuu vielä suhteellisen korkealla, enkä pihinä ihmisenä raaski laittaa kenkiin paljoa rahaa heräteostoksena. (Kenkiin jos mihin pitäisi panostaa, prioriteetit tytöllä kunnossa) Olen aina rakastanut kamalasti kaikkea missä on nauhoja, rusetteja ja nyörejä. Nettikaupat selailin läpi ja kaikissa kengissä tuntui olevan terävät kärjet, mille en ole itse niinkään vielä lämmennyt. Miksei siis tehdä itse?
Tarvittavat tarvikkeet:
- Uhrattavat kengät. Omani ostin kirpputorilta halvalla, eikä näissä näy edes käytön jälkiä. Hyvä aloittaa kokeilemalla jollain hieman edullisemmalla, kuin lähteä suoraan askartelemaan niistä lemppari Louboutineista.
- Vyön/nahan rei'itin. Itse käytin lainakapistusta, joten ei kuluja tästä. Näitä saa kuitenkin esimerkiksi Clas Ohlsonilta ja tämä on hoikan ihmisen pelastaja vyöostoksillakin! Kannattaa käyttää terävää, omani oli tylsynyt ja vino jolloin rei'istä ei tullut ihan niin siistejä kuin olisin halunnut ja sain tapella niiden kanssa hieman.
- Nauhaa oman maun mukaa, vähintään 1 metri/kenkä. Itse käytin pyöreää ruskeaa nahkanyöriä, mutta seuraavassa projektissa käytän leveämpää vaaleanpunaista satiininauhaa vähintäänkin tuplasti.
- Mittanauha/viivotin reikien etäisyyden mittaamiseen
- Kynä merkitsemiseen
Projektiin käytetty aika: 10 minuuttia
Käytetty raha: 4,50€


Vaikeustaso: 

On monimutkaisempiakin tapoja kiinnittää kenkiin nyörejä, mutta tämä on kestävä ja nopea kunhan vain uskaltaa kenkiä lävistellä. Ei vaadi uskomattomia käsityötaitoja.Ensimmäinen askel on suunnittella ja merkitä kynällä sisäpuolelle mistä kohtaa haluat nyörityksen kulkevan. Ensimmäiset reiät menee silmämääräisestikin, mutta epäsymmetrisyys näkyy näissä todella helposti, joten suosittelen mittaaman reikien etäisyydet mittanauhalla tai viivottimella. Reiät kannattaa puhkaista ulkokautta sisäänpäin, varsinkin jos rei'itin ei ole ihan tuliterä, ettei ulkopuolelle ei jäisi mitään rumia röpelöitä.


Itse olisin alunperin halunnut tehdä tiheämmän nyörityksen, mutta omat nauhani myytiin metrin pätkissä läheisessä askartelukaupassa, eikä metristä ollut kovin kummoisiin virityksiin.


Nauhat paikalleen ja homma on valmis. Tämä on ihana yksinkertainen ja käytännöllinenkin vinkki, sillä nyt ei balleriinat putoile jalasta! Minulla on lyhyt ja leveä jalkaterä, joten pituuden puolesta monesti kengät ovat isoja jos varpaat mahtuu ja kantapää lipsuu kengistä todella helposti ulos. Ei enää ja plussana vielä se, että nämä on aivan hirvittävän söpöt!

Tämä on minusta ihanan käytännöllinen tapa tuunata kenkiä, sillä vain mielikuvitus on rajana millaisia nyörejä näihin voi pujotella! Lopputulos on ihan tekijästä kiinni, tätä voi hyödyntää niin sandaaleihin, korkokenkiin kuin balleriinoihin. Näitä tulen värkkäilemään kesää kohti enemmän ja lupaan spämmiä niitä pitkin blogia ja Instagramia. Olisiko teillä halua nähdä enemmänkin diy-vinkkejä ja puuhailuja blogin puolella? Muutamia ideoita minulla on luonnosteltuna valmiiksi ja ne on joka tapauksessa tänne tulossa, mutta kuulen mielelläni ideoita lisää kommenteissa!

10 kommenttia :

 1. Söpöt on ku mitkä! Tollaset nyörikorkkarit haluisin kyl itteki, mut saas nähä alanko rei-ittämään yksiäkään korkkareita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ensin tosiaan harjoitella jollain ei niin arvokkailla popoilla jos pelottaa alkaa rei'ittämään :D Kiitoksia ♥

   Poista
 2. Aika hyvä idea! Voisin koittaa tätä aluksi johonkin huonompiin korkkareihin kuitenkin ihan varmuuden vuoksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hehe kannattaa tosian ensin kokeilla johonkin huonompaan, esimerkiksi jos on roskiin meneviä rikkinäisiä kenkiä tms., jokainen materiaali tuntuu rei'ittäessä nimittäin hieman erilaiselta!

   Poista
 3. Tämä pitää laittaa kokeiluun. Kirpparit vaviskaa kenkien metdästäjää XD

  Diy vinkit kyllä saavat minua aina katsomaan postauksen, vaikkei itselle siitä hyötyä olisi. On kiva katsella makeita innovointeja ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti lähteä metsästämään! Itse onnekkaana löysin ensimmäiseltä kirppikseltä heti kengät tähän kokeiluun.

   Poista
 4. Oi miten upea idea! Todella söpöt!

  Mä en ole ikinä pystynyt käyttämään balleriinoja.. :c Ne kun tipahtavat jaloistani nilkan ojentajien olemattomuuden takia ja nilkkatukeni ovat niin massiiviset, ettei niihin balleriinoja löydy..

  Tämä saattaa hyvinkin olla ratkaisu pulmaani! <3

  Terkuin,
  Serenity

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä myös tipahtelee avonaiset kengät jaloista(taikka sitten hankaa ruvelle), mutta nyöritettävät kengät ovat ihan pelastus! Näissä parasta on vielä se, että nauhat ja niiden tyylin saa suunnitella vastaamaan omia jalkoja ja tarpeita.

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!