Prague

Vihdoin pääsin rikkomaan tämänkin blogihiljaisuuden!  Päivät on vietetty lähes 24/7 opiskellessa ja matkustaessa vierähti noin viikko. Aikaa blogaamiselle saatika muille harrastuksille ei ole siis jäänytkään. Opiskelutahti oikein tiivistyi tässä lopussa ja nyt surkeaan tilanteeseen lisäpuhtia antoi sekin, että kamera otti hieman osumaa matkailusta ja täytyy huollattaa. Rip kamera sekä linssi, rip rahat.
Yhtään pidemmittä puheitta(valitteluitta) kuitenkin aiheeseen, eli viimeisin lomamatka Tsekkeihin. Kyseisessä maassa en ole koskaan käynyt aikaisemmin, eikä kunnollista ennakkokäsitystä Prahasta ollut. En ole myöskään koskaan ennen ollut kaupunkilomalla talvella, matkustelut on suunnattu kesään.

Ilma oli kylmempi, sumuisempi ja pilvisempi kuin sääennuste antoi odottaa, mutta huomattavasti miellyttävämpi kuin Suomessa. Sumu valitettavasti näkyy kuvissa, sillä ainoana aurinkoisena päivänä unohdin kameran akun lataukseen hotellille. Tietenkin.


Koska reissu ajoittui hiihtoloman vaihtoviikonlopulle kun muualla loppui ja täällä pohjoisessa alkoi, lennot olivat tupaten täynnä ja kalliita. Oulusta piti lähteä jo perjantaina illalla ja matka jatkui määränpäähän lauantaina iltalennolla. Hotelli meillä oli todella hyvällä paikalla, aivan Kaarlensillan kupeessa ja kävellen pääsi kaikkialle.

Ensimmäisenä päivänä ei kerennyt kuin käydä syömässä ja ihmettelemässä ensimmäisiä paikallisia maisemia. Kaupunkina tämä Prahan keskusta on aivan upea, aivan kuin suoraan sadusta linnoineen ja kirkkoineen! On todellakin sääli, ettei tällaisia kaupunkeja Euroopassa montaa ole sodista säilynyt.
Prahassa oli vaikka minkälaista houkutusta ja nähtävyyttä ja turistia oli joka kulmassa. Nyt ei kuitenkaan ollut se pahin sesonkiaika, joten en halua edes kuvitella millainen vellova massa täyttää kaupungin kesällä! 

Pahoittelen ajoittaista laadun puutetta, koska osa postauksen kuvista on napsittu kännykällä. Tunnetusti nimittäin paras kamera on se, mikä on mukana.
Perinteisesti reissuun kuului myös shoppailukierros, tai muutama sellainen. En ollut varma mitä odottaa ostosmahdollisuuksilta, mutta valikoima yllätti positiivisesti siitäkin huolimatta, että euron huonon kurssin vuoksi kaikki oli hieman kalliimpaa kuin oletin. Olutta, viiniä ja ruokaa kyllä lohkesi halvalla, mutta nuo kaksi ensimmäistä eivät valitettavasti ostoslistallani olleet edes.Yllä hieman kurkistusta siihen, mitä matkalta tarttui mukaan. Ostoksista kirjoittelen erikseen postausta lähiakoina, nyt kun kirjoitukset on selätetty.

Rakastan vanhoja kaupunkeja, mutta Praha pääsi yllättämään kyllä! Olisi joskus mukava nähdä, kuinka paljon vielä kauniimpaa siellä on kesällä. Ruoka oli hyvää, kaikki tarvittava tuntui olevan muutaman kilometrin kävelymatkan päässä ja nähtävä ei koskaan loppunut kesken. Ainoa mikä jäi kalvaamaan, oli asiakaspalvelun huono taso liikkeissä. Tämä toki oli jo tiedossa etukäteen ja Puola oli antanut hieman esimakua tästä. 
Kuvia minusta reissussa ei oikeastaan ole ja se johtuu ihan siitä, että olen kömpelö kameran edessä jonkun muun kuvatessa. Yhden edes yritin todisteeksi kaivaa, mutta laihoin tuloksin.
Koska nälkä kasvaa syödessä, minulle jäi edelleen hirveä matkakuume. En millään malttaisi odottaa seuraavia reissuja!

Hyvää viikonloppua ja pääsiäistä kaikille ♥

4 kommenttia :

 1. Oi, ompa ihanan näköisiä maisemia!


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun sitä kaikkea kauneutta ei mitenkään saanut ikuistettua kameralla, varsinkin kun ilma oli sumuinen. Ehdottomasti kyllä virailemisen arvoinen kaupunki! :)

   Poista
 2. Toi ostoskuva mis on noi kengätkin on niin ihana *_* <3

  VastaaPoista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!