TOKYO FINAL: UENO&ASAKUSA

MONDAY, SEPTEMBER 26, 2016Palailen tällä kertaa matkustuksen merkeissä, sillä viimeinen postaus Tokiosta on vielä julkaisematta! Matkakuume senkun vain pahenee näitä katsellessa, mutta onneksi on jo seuraavat seikkailut suunnitteilla.
Edellisissä osissa kirjoittelin hieman näköalapaikoista sekä muutamista ensimmäisistä päivistä Shibuyassa ja Shinjukussa. Tokion viimeisessä osassa mennään ostoksista kulttuuriin, markkinoille ja Asakusaan. Miltä näyttää minun lempitemppelini kauppakatuineen Tokiossa?

Toiseksi viimeisenä päivänä suunnattiin heti ensimmäisenä Uenoon Ameya-yokocho markkinoille. Ameyoko on ulkoilmamarkkina, joka keskittyy kahteen vierekkäiseen katuun Uenon aseman vierellä. Kadut ovat täynnä kalaa ja muita merenantimia sekä hedelmiä myyviä kauppoja, joukosta löytyy myös useita paikkoja, joista löytyy armeija- ja WW2-aiheista vaatetusta.  Kaduilta löytyy myös kosmetiikkamyymälöitä, pelihalleja, ruokakojuja ja pieniä vaatekauppoja. Tämä oli nopeasti kävelty läpi ja Uenosta oli helppo ottaa juna Asakusaan.Asakusa on ollut minulle aina yksi must-paikka Tokiossa. Kaupunki tuhoutui toisessa maailmansodassa palopommituksissa lähes kokonaan, joten alkuperäisiä historiallisia rakennuksia ei oikeastaan ole jäljellä. Perinteistä kulttuuria hakevan kannattaakin suunnata muihin kaupunkeihin, mutta jos Tokiossakin siitä vilausta haluaa, on Asakusa hyvä kohde.

Asakusassa suunnistettin Nakamise-dorille, joka on Senso-jin temppelille vievä kauppakatu. Nakamise on todella sympaattinen paikka, joskin tällä kertaa täynnä turisteja.(hyvän tovin sain odottaa, että sain kuvan ilman vellovaa massaa etualalla) Harmiksi myös Nakamisen edustalla oleva Kaminarimon-portti oli remontissa, mutta sen olen onneksi nähnyt viimeksi.Senso-jin sekä Asakusan pyhäkön edusta ei tosiaakaan toukokuussa 2011 kuhissut turisteja, vaan paikallisessa seurassa saimme ihastella. Tällä kertaa paikalla oli vellovat massat kiinalaisia turisteja, jotka paikallisten ohella innostuivat ottamaan kanssani yhteiskuvia. Ainoa ahdistava asia Japanissa oli ehdottomasti yhteiskuviin haluavat ihmiset sekä haastatteluja pyytävät koululaiset. En yleensä pistä pahakseni tuntemattomien kanssa rupattelua, mutta nämä käsipuolessa roikkuvat "beautiful beautiful" hokevat turkkarimammat olisin mielelläni jättänyt matkaohjelmasta pois. Tätä tapahtui temppelialueilla ruuhka-aikaan ja loppulomasta harpottiinkin katse varpaissa katsekontakteja vältellen.


Senso-ji on perustettu 600-luvulla, tehden siitä Tokion vanhimman temppelin. Alkuperäiset rakennukset tuhoutuivat pommituksissa täysin ja nykyinen on rakennettu uudelleen sodan jälkeen.
Temppelin vieressä on puutarha, jossa käytiin ihmettelemässä muun muassa karppeja. Tänne ei iso osa turisteista onneksi eksy, joten tunnelma on huomattavasti rauhallisempi. Tokiossa pidän kovasti siitä, että kaiken betonin ja kiireen kesteltä löytyy kauniita puistoja ja paikkoja rauhoittua.
Paikalla oli paljon yukatoihin sekä kimonoihin pukeutuneita ihmisiä, jotka eivät kuitenkaan suinkaan olleet paikallisia, vaan suurin osa kiinalaisia turisteja vuokra-asuissa. Asakusa on kävelymatkan päässä Sumida-joen toisella puolella olevasta Tokyo skytreesta, joten nämä oli helppo mahduttaa saman päivän ohjelmaan.

Tuliaiset tuli ostettua lähes kaikki Asakusasta, sillä Nakamisen kaupat myyvät kaikki perinteisiä tavaroita, turistikrääsää sekä japanilaisia herkkuja. Mikäli haluaa Tokiosta viedä kotiin jotain perinteisempää paikallista, kannattaa ehdottomasti suunnata ostoksille Nakamise-dorille!Ostin Harajukusta Liz Lisan outletista 70% alennuksella tämän ihanan paidan, jota kulutinkin lähes koko reissun. Sekä laukku että hame ovat myös ostoksia Tokiosta, tyllihame vilahtikin aikaisemmin jo tässä asupostauksessa. Vedin lähes koko matkan mahdollisimman mukavissa kengissä, joten tiukalla rajauksella ei kuvasta menetä mitään. Heh

Harmaan arjen keskellä tämä reissu tuntuu kovin kaukaiselta ja harmiksi nyt syyslomallakaan en Oulua kauemmaksi todennäköisesti pääse. Ensivuodelle on kuitenkin ihania suunnitelmia, mikäli kaikki menee kuten pitää!


Aikaisemmat osat:

OSA 1: Shinjuku, Shibuya, Harajuku & OSA 2: Tokyo skytree&Mori tower

4 kommenttia :

 1. Oi että, onpa taas ihania kuvia!♥ Olispa ihana nähdä taas joskus tankotanssi tai silkkijuttuja, jos niitä vielä teet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Voi että kuinka onkin niitä ikävä! Mitään hienoja kuvia ei minulla ole viimevuotiseen verrattuna, mutta voisin varmaan laittaa muutaman otoksen. Nykyiseen asuntooni ei mahdu tankoa ja kaikki muutkin välineet on Oulussa, opiskelijabudjettiinkaan ei meinaa ilma-akro mahtua. Tarkoituksena on kuitenkin jatkaa kaikkia näistä uusien mahdollisuuksien äärellä Treellä, kunhan pääsen kunnolla töihin ja rikastuttamaan opiskelijaelämää. :)

   Poista
 2. Mä paistun elävältä kun katon näit kuvii, mietin japanin kuumuutta kesällä... :D mut upeita kuvia ja nätti sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♥ Meille sattui todella hyvä tuuri reissun ilmojen kanssa, lämmintä oli koko ajan sen 20-25 ja aurinko paistoi, vettä ei tainnut sataa kuin Hiroshimassa. Minä olen päässyt kokemaan Japanin vain tällaisella ilmalla onneksi, vaikka kesäkuun manataan olevan ruminta aikaa ilmoiltansa, auringon ei pitäisi juuri paistaa ja vettäkin sataa enemmän kuin Suomessa. Toisaalta, eipä Englannissakaan satanut kun siellä kävin :D

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!