17 MIELENKIINTOISTA POSTAUSIDEAA MUOTIBLOGGAAJALLE

SATURDAY, JANUARY 14, 2017
Bloggaamista yleensä hidastaa ajanpuute, valon puute tai muu itsestä riippumaton syy. Monesti kuitenkin kun ajankohta on hyvä ja kalenterissa tilaa, ei ole mitään mistä blogata. Muotiblogeihin on yllättävn helppo keksiä kirjoitettavaa ja esiteltävää, mutta päivän asut ja ostokset alkavat toistaa itseään pidemmän päälle. Tämä on suurin pienten muotiblogien kompastuskivi: ne eivät tarjoa lukijalle mitään konkreettista uutta. Moni kirjoittaa vain fiilispohjalta, mutta mikäli tavoitteena on menestyvämpi blogi, on osa sisällöstä suunnattava suoraan yleisölle. Muotiblogeista itse haen ensisijaisesti inspiraatiota ja ideoita omaan tyyliini ja sen kehittämiseen. Yleisöä, siis muitakin kuin blogin vakkarilukijoita, kiinnostaa yleisesti tekstit, joista he itse pääsevät hyötymään. Oman blogin tilastoissa tämä näkyy todella selkeästi kävijäpiikkeinä. Vinkki, vertailu, arvostelu, tutoriaali, näistä ihmiset saavat itsellensä muutakin kuin inspiraatiota. Vaikka asukuvat ovat useiden muotiblogien sydän, niiden yleisö on rajattu ihmisiin, jotka pitävät samasta tyylistä. Sen sijaan muidenkin tyylien edustajia varmasti kiinnostaa vinkit, kuinka näyttää tyylikkäältä räntäsateessa. Mitä sitten jos ei koe omaavansa tarpeeksi tietoa, taitoa tai itseluottamusta neuvoakseen suoraan muita? Yleisön kiinnostus ei onneksi rajoitu pelkkiin suoriin yksiselitteisiin ohjeisiin, vaan kiinnostusta voi herättää ihan omalla tyylilläänkin. En voisi alkaa neuvomaan muita kuinka rakentaa täydellinen vaatekaappi, mutta sen sijaan voisin kertoa, mitkä vaatekappaleet ovat minun tyylini peruspilarit.

Ihmisiä kiinnostaa usein myös postaukset, jotka kokoavat laajan aiheen yhteen pakettiin. Näin ollen vaivaa täytyy nähdä vähemmän saadakseen kuitenkin kattavan kokonaiskuvan. Satunnaisen kävijän silmin on kiinnostavampaa nähdä kaikki vuoden asukuvat yhdessä postauksessa, kuin yksittäin. Vakituiset lukijat lukevat varmemmin pienetkin yksityiskohdat, mutta uusien kävijöiden houkutteluun tarvitaan jotain hieman mehevämpää. Mistä ideoita koukuttaviin blogipostauksiin? Itse haen kuviin ja pukeutumiseen inspiraatiota Instagramista, mutta postausideoita Youtubesta. Blogeihin jaetaan yleensä pieniä tarinoita, Instagramiin hetkiä ja Youtubeen toimintaa. Sieltä löytyy usein enemmän pelkästään yleisölle suunnattua materiaalia, mutta blogeja usein kirjoitetaan myös vain kirjoittamisen ja jakamisen ilosta. Sitä mukaa kun minulle tulee mieleen ideoita blogipostauksiin, kirjoittelen niitä ylös vihkoon. Tässä postauksessa kerron 17 mielenkiintoista ideaa vuodelle 2017, jotka olen itsellenikin listannut! Osan olen jo kirjoitellutkin, nämä olen sisällyttänyt linkkeinä kunkin aiheen joukkoon.


1  Käytetyimmät vaatekappaleeni.  Mitkä ovat tällä hetkellä käytetyimmät vaatteeni, tai mitkä ovat ehkä jääneet vuosienkin jälkeen suosikeiksi? Mikä näistä tekee tärkeitä tyylilleni, mistä ostin ja mitä ajattelin kun ostopäätöksiä tein?

2 Kuluneen vuoden parhaimmat ostokseni, kuinka nämä on tehty? Tämän tyyppiseen postauksen kannattaa sisällyttää ehkä vinkkejä siitä, kuinka olen parhaimmat ostokseni tehnyt, mistä ja miten muut voisi vastaavia tehdä.

3 Kuinka näyttää aina huolitellulta ja tyylikkäältä? Tämä on otsikkona vahva, mutta postauksessa voi kertoa, kuinka itse pidän tyylini huoliteltuna. Kuinka vaatteita huollan, millaisiin vaatekappaleisiin panostan ja mitkä ovat nyrkkisääntöni asujen yhdistelemisessä? Tällöin asia ei ole absoluuttinen totuus, mutta antaa monille varmasti uutta ideaa kiireisiä aamuja pelastamaan.

4 Vaatekaapin peruspilarit. Kuinka olen lähtenyt rakentamaan täydellistä vaatekaappia, millaiset värit ja vaatekappalet ovat minun tyylini perusta? Mitä vielä puuttuu ja mitä vinkkejä voisin antaa muille?

5 Mihin muotivillityksiin olen langennut? Muotiblogeissa aina kiinnostaa postaukset, joissa esitellään jotain trendikästä, mutta pidemmän päälle itseäni ainakin kyllästyttä nähdä postauksia postauksien perään, joissa on vain netistä otettuja kuvia. Todennäköisesti lähteenä lukee vielä weheartit  jossain nurkassa pienellä. In/out-postauksia hauskempi tapa on siis esitellä asia persoonallisemmassa valossa, mihin muotivillityksin juuri minä olen hurahtanut?

6 Mikä on minun tyylini? Minkälaisista palasista tyylini kostuu, ja trendeistä huolimatta, mikä pysyy vuodesta toiseen samana? Tähän voi sisällyttää myös vinkkejä siitä, mistä ostaa tämän tyylisiä vaatteita, taikka kuinka löytää oma persoonallinen tyylinsä. 

7 Goals. Millainen on unelmien vaatekaappini, millaiseen suuntaan haluaisin tyyliäni kehittää? Mitä haluaisin pukea enemmän, jos tilanne sallisi?

8 Kuinka syntyvät asukuvani? Millä kalustolla kuvaan, miten muokkaan kuvani, kuka kuvaa, missä ja miten valmistaudun?   Mikäli vinkkejä on paljon, niistä kannattaa koota oma postauksensa. Itse olen kirjoittanut aiheesta muutaman postauksen, jotka ovat nähtävissä täällä: asukuvien ottaminen itse, kuinka muokkaan asukuvani ja kuinka muokata laadukkaita blogikuvia.

9 Tästä päästäänkin seuraavaan postausaiheeseen, nimittäin vinkkini täydellisiin asukuviin. Millaisia asioita minäkin pidän mielessäni asukuvia ottaessa, mitä olen kantapään kautta oppinut? Vinkkejä ehkä kameran käyttöön, poseerauksia, kuvakulmia, tai tiedätkö jonkun täydellisen paikan? 

10 Ideoita asukuviin poseeraukseen! Kuinka löydän sen oman poseeraukseni ja mistä löydän inspiraatiota? Kannattaako jättää käsien ja vartalon väliin tilaa, kuinka jalat näyttävät pidemmiltä? Miten harjoittelen uusia poseerauksia ja kuinka opin astumaan mukavuusalueeni ulkopuolelle?

11 Diy-vinkit. Kaikki meistä eivät ole käsityöihmisiä, mutta näihin ei tarvitse olla luonnonlahjakkuus. Kuinka piristää vanhoja kenkiä jollain yksinkertaisella idealla, onko sinulla kertynyt tuunattuja vaatteita useampia? Mistä hankkia edullisia käsityötarvikkeitä niihin? Näistä blogin lukijat saavat sekä insipaariota, että oppivat jotain konkreettista. Käsillä tekeminen kunniaan!

12  Mistä saan inspiraationi? Keiden tyyliä ihailen? Tähän postaukseen voisi linkittää myös esimerkiksi inspiroivimpia Instagram-tilejä, jotka kuuluvat omiin suosikkeihin.

13  Mistä tilaan vaatteeni?  Mitkä ovat lempinettikauppani, mistä tilaan useimmin? Vinkkini nettishoppailuun, mistä olen parhaimmat löytöni tehnyt?

14 Pahimmat tyylimokani kautta aikojen? Milloin olen päättänyt kokeilla jotain uutta, näin jälkikäteen ajateltuna hirvittävin seurauksin? Tämä on menee samaan kategoriaan epäonnistuneiden asukuvien kanssa, se tuo bloggaajaa lähemmäksi lukijoita torjumalla epärealistisen täydellistä kuvaa. Ja aina kannattaa nauraa itsellensä ennen kuin muut kerkeää nauraa ensin! 

15 Kuinka löytää oma persoonallinen tyyli? Kuinka löysin omani, millaisia virheitä tein matkan varrella ja millaisia vinkkejä jakaisin muille?

16  Kuinka stailata vaatekappale/asuste x? Kuinka olen yhdistellyt ylipolvensaappaita, mitkä ovat niiden edut ja ehdottomat eit?  Tällaiseen kannattaa valita jokin oma suosikkisi, joka on noussut muodikkaaksi myös yleisesti.

17 ► Postausideoita muotibloggaajalle. Niin niin, siis viimeinen ideani postauksessa "17 mielenkiintoista postausideaa muotibloggaajalle" on ihan vain ideoiden kirjoittaminen muille bloggaajille. Mikäli annat jotain yhteisölle, se antaa varmasti jotain takaisin. Oli se sitten kiitollisuutta, katselukertoja, uusia lukijoita tai hyvää mieltä.

Bloggaamisessa ei toivottavasti kuitenkaan klikkauksien määrä ole kaikki kaikessa, joten yritän aina miettiä ideoita, jotka on myös itselle hauska toteuttaa. Näitä postauksia tulee varmasti täälläkin näkymään, toivottavasti myös muissa blogeissa! Hauskaa bloggaamista!

13 kommenttia :

 1. Superkivoja ideoita! Vaikka oma blogini ei keskitykään muotiin, seuraan aktiivisesti useita muotiblogeja ja oon huomannut ihan tuota samaa, ettei blogilla ole pidemmän päälle tarjottavaa. Listassasi on älyttömän hyviä vinkkejä ja toivottavasti ihmiset löytää tän ja ottaa inspistä omaankin blogiin.

  http://rajavarina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se on helpompi neuvoa muita kuin toteuttaa itse ohjeensa oikeasti, mutta nytpä minun nämä postausideat täytyykin viimeistään muuttaa todeksi kun on julki tuotu! :D

   Poista
 2. Hei musta tuntuu, että tää sun blogi on paras mihin oon pitkään aikaan törmännyt! Sä teet tätä niin ammattimaisella otteella mutta selvästi sydän on mukana pelissä eikä koko homma ole pelkkää tilastojen tuijottelua ♥

  Kiitos näistä ihanista vinkeistä, tällaiselle kynsi/kosmebloggaajallekin tästä sai neljä käyttökelpoista vinkkiä omaankin blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoista! Olen nyt viimeaikoina ollut todella iloinen, että olen pystynyt blogiini panostamaan. Ihana kuulla jos se näkyy!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti näistä oli inspiraatioksi! :)

   Poista
 4. Sika hyviä ideoita! Mulla ainakin alkaa muotiblogin postaukset lipsua todella usein lifestylen puolelle, joten ehdottomasti tosi hyvä kuulla näistä. Kuitenki asukuvat on niitä, jotka mua itseäni kiinnostaa eniten, mutta tästä löytyi myös helppojakin juttuja, jotka voi toteuttaa ilman omaa valokuvaajaakin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä käy helposti myöskin niin, että väkisin jotain keksiessä voikin lipsahtaa aika kauas halutusta aiheesta, joten siksi silloin tällöin yritänkin kirjoitella näitä ylös pahan päivän varalle. Kiitos paljon! :)

   Poista
 5. Aivan ihania postausideoita, vois toteuttaakin :)

  VastaaPoista
 6. Oot puhunut aika paljon sun poikaystävästä täällä blogissa, olisi kiva kuulla postauksen merkeissä miten ja missä tapasitte :-) ymmärrän kyllä ettei ihan kaikkea halua jakaa mutta joku kaunis tarina tästä olisi kiva lukea :-) kiva blogi kaikin puolin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En kauheasti tykkää yksityiselämästäni puhua netissä, mutta tuntuisi hupsulta olla näitä asioita joskus mainitsematta. Kuitenkin kerron mielelläni kumppanistani mikäli joku on kiinnostunut kuulemaan, ja ajattelinkin tehdä erillisen Q&A-postauksen tai boyfriend tagin!

   Poista
 7. Olipa inspiroivia postausideoita! Pitää laittaa talteen jos joskus tekee mieli kirjoitella. :O Sun blogi on muuten täynnä kaikkea ihanaa vaaleanpunaista :)

  VastaaPoista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!