2016 PARHAAT OSTOKSET & VINKKEJÄ

THURSDAY, JANUARY 19, 2017Vuoden aikana rahaa kerkeää kulumaan asioihin, joita ei välttämättä edes joulukun vaihtuessa tammikuuksi muista enää. Viime vuonna tein useita onnistuneita ostoksia, sekä ihmeellisiä heräteostoksia. Olen alkanut pikkuhiljaa löytämään tasapainon tähän kaikkeen, kun pysähdyin pohtimaan kuinka parhaimmat ja käytetyimmät ostokseni ovat tehty. Näin opiskelijana minulla ei ole varaa tehdä huonoja ostoksia, eikä kyllä liikaa niitä hyviäkään. Tähän postaukseen keräsin muutaman vuoden 2016 aikana tehdyn ostoksen, joka on syystä tai toisesta jäänyt erityisesti mieleen tai ahkeraan käyttöön. Lisäksi ujutin väliin näihin liittyviä vinkkejä. Valitseminen oli vaikeaa, sillä esimerkiksi laukkuja ostin useamman todella mieluisan, puhumattakaan siitä, mitä Tokiosta tarttui mukaan. Mitkä jäivät suosikeiksini ja kuinka hyviä ostoksia voi tehdä?

Ensimmäisen maininnan saavat ylläolevat valkoiset farkut. Ajattelin pitkään, että valkoiset farkut ovat tylsät uudet pissishousut - rikoin kuitenkin viimeiset vaaleanpunaiset farkkuni, ja uusien ostaminen alkoi tulla ajankohtaiseksi. Viikkojen pohtimisen jälkeen ostin nämä valkoiset Now&Then:in housut, joissa onkin sitten tullut hiihdeltyä usein!

 Mietin yön yli. Kaikessa tämä ei toimi, mutta itse usein selailin iltaisin kotona rentoutuessa nettikauppoja. Siinä heräsi jos jonkinmoista halua ostella ja usein aamuöisin viikonloppuna ostoskori täyttyi hetkessä rytkyistä, joita en seuraavana aamuna edes muistanut. Koskaan en mitään tilaa samantien, ellen tiedä kyseessä olevan jotain, joka myydään loppuun hetkessä. Sama pätee ihan fyysisissä liikkeissäkin kierrellessä. Mikäli haikailen tämän tuotteen perään vielä päivienkin päästä, on se todennäköisesti jotain, mistä tulen pitämään pidempään. Sen sijaan jos ostohimot ovat hiipuneet, olisi kiinnostus vaatetta kohden lopahtanut omallakin henkarilla.Tämä takki oli heräteostos Tokiosta. Nappasin sen alennusrekistä kassalle kävellessä, enkä ole katunut hetkeäkään. Tämä on niitä harvoja heräteostoksia, jotka eivät oikeastaan ole heräteostoksia: olin pitkään miettinyt, että tarvitsen jotain tämän tyyppistä. Tämä on värinä niin mukava ja neutraali, että se mene lähes asuun kuin asuun. Hetken pohdin, onko tämä nyt ihan tylsä. liian perus. Blääh. Mutta todellisuudessa tämä on pelastanut asun kuin asun, ihan vain olemalla perus.

► Panosta perusteisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii postauksen kaksi ensimmäistä vaatetta, joissa ei sinänsä mitään muuta ihmeellistä ole, kuin että pystyn yhdistämään ne asuun kuin asuun. Vaatteita, jotka sopivat yhteen lähes kaiken kanssa, tulee käytettyä luonnollisesti enemmän. Olisi ihana ostella koko ajan kaikkia hienouksia, mutta totuus on se, että ne tarvitsevat tueksi perusvaatteita. Käyttöön jää helposti kaikista käytännöllisimmät vaatteet, jotka sopivat yhteen kaikkien niiden heräteostoksien kanssa.Kun mietin postaukseen esiteltäviä ostoksia, ensimmäisenä mieleeni tuli tämä paita. Tämän ostin elokuussa H&M:ltä sitä sen kummemmin suunnittelematta. Kuitenkin kun tämän näin, tiesin heti, että tulisin käyttämään paljon. Olisin varmasti ihastunut tähän vielä enemmän jos se olisi vaaleanpunainen, mutta ostin tämän juuri siksi, ettei se ole. Rakastan vaaleanpunaista, mutta monesti ostamani vaaleanpunaiset asiat hukkuvat kaapin pohjalle vellomaan muun vaaleanpunaisen massan joukkoon. Tämän on tyyliltään aivan minua, materiaaleineen ja rusetteineen.

► Mietin onko minulla mitään, minkä kanssa sitä käyttää. Jos vastaus on ei tai minulla ei ole useampaa alaosaa johon yhdistää se niiiiin ihana villapaita, en osta. Jos se sopii vain yhteen tai kahteen asuun, se jää pitämättä.


Olen aina ollut todella huono panostamaan talvivaatteisiin, varsinkin asusteisiin. Ne ovat toimineet minulla lähinnä aina vain pakollisena lämmikkeenä ja kalliitakin ovat vielä! Olen aina vain ostanut sitä mikä näyttää söpöltä, mutten ole koskaan oikeastaan ajatellut talvivaatteideni yhteensopivuutta ennen kuin nyt. Ensinnäisenä syksyllä siis ostinkin yhteensopivan huivin ja hanskat, jotka näköjään ovat hieman harmaantuneet tummasta takistani ja kaipaavat pesua. Nämä ostin Ginasta, enkä ostamisen jälkeen ole enää muita kylmällä ilmalla käyttänytkään! Sävy on aivan ihana ja itseasiassa samanvärinen talvikenkieni kanssa. 

► Mutta. Jos vaate on kiva, mutta... Siis niin, jos lause menee kutakuinkin näin, en osta. Mikäli vaatteessa/kengissä on jokin joka häiritsee ostohetkellä, se tulee vaivaamaan myöhemminkin. Jos se on ihan kiva, mutta pääntie saisi olla hieman kapeampi, en osta. Se ei siitä kapene ja todennäköisesti tulen tätä samaa lausetta puhisemaan joka kerta pukeutuessa.

 Tästä päästäänkin seuraavaan aiheeseen, nimittäin jos vaate ei istu, se ei tule istumaan myöhemminkään. Ihana mekko, mutta ehkä vähän liian pieni. No ei se haittaa, vedän vatsaa sisään enkä laita sitä päälle buffettiin! Tällaisia vaatteita minulla on useita, ja ne odottaa kaapin perällä sitä päivää, kun tulee tilaisuus, jossa voi tuntea olonsa vapaasti epämukavaksi. Vaikka vaate olisi kuinka ihana, ei epämukavan olon aiheuttavaa vaatekappaletta vain tule valittua kaapista kuin pakottamalla. Sama pätee kenkiin, varsinkin korkokenkiin. Minulla oli tapana ostaa mitä tahansa kenkiä mukavuudesta riippumatta, mutta nämä jäivät yhden käyttökerran jälkeen hyllylle. Harvemmin pukeutuessa päättää, että tänään minuun sattuu! Jos se ei istu, en osta.Tämä vaaleanpunainen reppu on yksi osoitus siitä, kuinka väärässä voi joskus itsensä suhteen olla! Sanoin useasti ääneenkin, etten koskaan reppuja käyttäisi. Tähän törmäsin Tokiossa, enkä voinut olla ostamatta! Hieman epäröin, tulisinko koskaan käyttämään kun omistan kuitenkin hienoja käsilaukkuja, mutta käytännöllisyys voitti. Tämä kulki koko kesän mukana, sillä kuljin kaikkialle joko rullaluistellen tai pyöräillen. 

► Osta käytännöllistä. Tällä en siis tarkoita, ettäkö bikinien ostaminen Suomen kesässä olisi huono idea, vaan pieniä yksityiskohtia. Tämä liittyy vahvasti edelliseen kohtaan myös, mutta koskee muutakin kuin väriä ja tyyliä. Jos vaate on vähän kiusallisen läpinäkyvä, se ei ole käytännöllinen vaan jää helposti käyttämättä. Liian pienet baarilaukut, joihin ei mahdu puhelimien lisäksi avaimia, saa jäädä kauppaan. Tähän kategoriaan lukeutuu myös mekot, joissa on jos jonkinlaista aukkoa ja leikkausta. Mikäli vaatteen kanssa on vaikea laittaa mitään alusvaatteita, se jää yleensä yksien pikkujoulujen jälkeen käyttämättä. Minulla on yksi ihana Nellyn mekko, jota olen käyttänyt kaikkien vuosien aikana kokonaiset kaksi kertaa. Syynä siihen on se, ettei siihen oikeastaan saa rintaliivejä. Olen kaikki vuoden siis odotellut ihmettä, jolloin löytäisin jotain siihen alle sopivaa.

 Edelliseen liittyen, panosta alusvaatteisiin. Oikeanlaisilla alusvaatteilla monet vaatteet ja asukokonaisuudet muuttuvat paljon paremman näköisiksi ja mukavammiksi. Tarkoitan siis esimerkiksi, iik, tukisukkahousuja! Nämä ovat omalla kohdalla olleet kaikista mukavimmat, laadukkaimmat sekä parhaimman näköiset päällä. Näistä ei yleensä jää selkeää rajaa tiukan mekon alla vyötärölle, eikä vyötärö rullaannu ruttuun päivän mittaa niin helposti. Tukevat sukkahousut eivät siis ole pelkästään makkaroiden piilotteluun, vaan ihan oikeasti mukavammat vyötäröltä. Ihan nappi ostos! Kannattaa myös panostaa olkaimettomiin, sekä saumattomiin nuden-värisiin rintaliiveihin. Nämä ovat kaikessa tylsyydessään nousseet yhdeksi vuoden parhaimmista ostoksistani!Olin pitkään halunnut jotain ihania vaaleanpunaisia nyörikorkkareita, joten nämä Miss Selfridgen korot olivat oikein nappiostos. Itseasiassa poikaystäväni osti nämä minulle loppujen lopuksi, mutta lasken silti yhdeksi vuoden parhaista ostoksistani. En ole päässyt vielä käyttämään, mutta näitä tulen varmasti kuluttamaan aivan puhki  asti!

► Hemmoittele itseäsi. Enkä nyt tarkoita sitä että ostetaan kaikki mitä halutaan, vaan panostetaan johonkin, mitä ollaan haluttu kauan. Sen sijaan että ostetaan vähän sitä sun tätä, pari heräteostosta alennusmyynneistä ja kuun lopussa ihmetellään, mihinin hurahti satoja euroja, kannattaa joskus panostaa johonkin harkittuun ja kalliimpaan. Tuntuu pahalta käyttää paljon rahaa kerralla, mutta olen huomannut, että rakastetuimmat tavarani ovat monesti jotain, mitä olen pitkään haaveillut ja maksanut laadusta. Yksi parhaimmista ostoksistani oli myös Zoevan sivellinsetti, joka kirpaisi, mutta panostus palkittiin. Ostan mieluumin jotain pitkään kaivattua, kuin useita pieniä turhia ostoksia samalla rahalla.

 Mietin haluanko jotain siksi, että se on muodissa ja muutkin tykkää, vai onko se oikeasti tyyliseni. Vaikka yleensä kuulee ihmisten sanovan, että on noloa tykätä jostain vain siksi kun muutkin tykkää, mutta eroa voi olla oikeastikin vaikea huomata. Jos jotain näkee joka päivä ja sellainen löytyy myös ihailemiltaan ihmisiltä, voi olla, että se alkaa miellyttämään silmää ihan huomaamattakin. Nämä eivät jää kuitenkaan pitkäksi aikaa käyttöön, vaan kiinnostus hiipuu siinä missä hiipuu muotivillityskin.

Yllättäen vaaleanpunainen oli dominoiva sävy tässäkin postauksessa! Onneksi ostin edes yhden sinisen paidan viime vuonna, heh. Minulla olisi paljon sanottavaa ja näytettävää, mutten halua tehdä tästä liian raskasta ja pitkää postausta. Tässä oli muutamia vinkkejä, joilla olen saanut hillittyä typerien heräteostoksien tekoa ja sen sijaan käytettyä rahani viisaammin. Kuinka te shoppailette tai pidätte ostoksenne kurissa?

4 kommenttia :

 1. Postaus on täyttä asiaa (jälleen)! <3 En voisi olla enemmän samaa mieltä hyvistä alusvaatteista, niitä on vain hirvittävän vaikeaa löytää, varsinkin niitä olkaimettomia ja muutenkin huomaamattomia rintaliivejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ihan samaa mieltä, itse pienellä ympäryksellä löysin parhaat liivini Japanista. Suomesta en oikeastaan löydä kokoja, mutta aina kun löytyy, hyvään kannattaa panostaa!

   Poista
 2. Aivan loistava postaus taas kerran! ♥ Kyllä oli hyviä vinkkejä, moniin mainitsemistasi jutuista tulee meinaan itsekin sorruttua. Pienellä budjetilla kun on esim. helpompaa tarttua jatkuvasti ihan kivoihin alejuttuihin kuin säästää ja panostaa siihen mitä oikeasti haluaisi. Pitääkin tsempata tässä asiassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on suurin paheeni myös! Nyt tässä laittelen näitä vanhoja ihan kivoja alejuttuja kirppiskassiin. Viimeaikoina onneksi olen pitänyt järjen mukana, enkä aleistakaan oikeastaan mitään ostanut! Kiitos paljon! :)

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!