DIY TRENDIKKÄÄT PÖRRÖKORKKARIT

THURSDAY, MARCH 30, 2017Yksi tulevan kesän kenkävillityksistä on ehdottomasti pörrösandaalit, koroilla tai ilman. Näihin on vaikea olla törmäämättä Instagramissa ja Tokiossakin pörröisiä kenkiä oli ihan kaikkialla. Olen tyytyväinen, että lapsuuden lempparikengät ovat tulleet muotiin aikuisille asti, sillä tämä trendi on hyvä tekosyy päästä pukeutumaan prinsessaksi.

Opiskelijana en kuitenkaan halua maksaa mansikoita Suomen ilmastossa ah niin epäkäytännöllisistä kengistä, joten käsitöihin taipuvaisena ihmisenä päätin askarrella itse.
Halusin pitää kengät vahingoittumattomana, jotta voin halutessa irottaa tai siirtää pörröiset osat nilkkaremmiin. Pörrönauha onkin ommeltu kiinni kuumaliimamisen sijaan.

Tämä on yksi yksinkertaisimmista ja söpöimmistä diy-jutuista, jonka olen tehnyt! Maksoin pörrönauhasta postitettuna hieman alle 4€/metri, eikä sitä kulunut kuin alle 15 cm kenkää kohden. Kengät on tässä postauksessa vilahtaneet Rosegalin sponssikorkkarit, eli projektin ainoaksi kustannukseksi jäi pörrönauha. Tarvikkeita ei tarvitse neulaa ja lankaa järeämpiä, joten tämä tuunaus on todella simppeli.


Nauha kannattaa mitata niin, ettei sitä ole koko remmin pituudelta, jottei höyhenet yllä liian pitkälle maahan asti. Ompelin neulalla nauhan läpi ja kengän remmin ympäri, ettei pätkä pääse valumaan suuntaan eikä toiseen.

Pörrönauha oli tilatessa kuvissa hieman vaisumman värinen, joten odotin sen olevan lähempänä kenkien väriä. Joka tapauksessa lopputulos on hirmuisen söpö enkä malta odottaa, että pääsen käyttämään minun uusia, ihania ja naurettavia pörrökorkkareita!
Vaatteiden ja asusteiden tuunaaminen on todella hauskaa ja tekisin sitä mielelläni enemmän, mikäli tarvikkeet Suomessa eivät olisi naurettavan hintaisia. Kesällä varmaan on aikaa ja inspiraatiota erilaisiin askarteluihin, varsinkin korujuttuihin.

Itse rakastan lukea kaikenlaisia käsityöjuttuja, vaikken itse mitään niistä loppujen lopuksi toteuttaisikaan. Mitenkäs on, kiinnostaako teitä tuunausvinkit ja muut käsityöpostaukset? ♥

4 kommenttia :

 1. Vaikka en itse tykkääkään tästä trendistä niin pakko sanoa, että vau! Tosi hyvä lopputulos :-)

  Tykkään itse hirmuisesti diy-jutuista, joten niitä ehdottomasti lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Diy-juttuja on muutama ainakin mielessä, toivotavasti tarvikkeet vain saapuu pian!

   Poista
 2. Oi vitsi miten söpöt, mun on ehkä pakko saada itsellenikin pörrökorot kesäksi! <3

  http://neasjoblom.blogspot.com.ee/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä ihailin pitkään itsekin, kunnes nyt päätin tarttua tuumasta toimeen :D

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!