5 X INSPIRAATION LÄHDETTÄ BLOGIIN

FRIDAY, MAY 05, 2017


Meille kaikille iskee joskus se hetkellinen inspiraatiokato. Olen nyt viikkoja taistellut sen kanssa kun tekisi mieli kirjoittaa, mutta mikään ei tunnu tarpeeksi hyvältä. Mikään ei ole tarpeeksi inspiroivaa, kuvat tuntuu väkisin väännetyiltä ja ideat on tasaista harmaata massaa pään sisällä. Tähän postaukseen listasin viisi tapaa kaivaa esiin uutta inspiraatiota silloinkin, kun sitä ei tunnu mistään irtoavan.

Youtube on minun lempparilähteeni postausideoihin! Blogeja selatessa joutuu tekemään hieman enemmän työtä kuin videoiden otsikkoja silmäillessä, ja sen lisäski youtube-videoiden sisältö on yleensä hieman monimuotoisempaa ja/tai erikoisempaa kuin keskiverto blogipostausten. Youtubessa loputon tarjonta on koottu yhdelle sivulle ja varsinkin muoti- ja kauneuskanavat ovat antaneet minulle runsaasti inspiraatiota.

Instagram, We♥it ja muut on hyviä inspiraation lähteitä kuviin. Näistän ei ehkä löydä ideoita blogipostauksiin, mutta kuvia satan selata tunteja, mikäli tiedän, mitä etsin. Minulla on myös blogilleni oma Instagram-tili, jotta blogi-inspiraatio ja muut kiinnostuksen kohteet eivät sekoitu feedissä. Tämä kohta kuulostaa ehkä itsestäänselvyydeltä, mutta kuvia kannattaa selata ajatuksen kanssa, eikä vain huviksi. Pistän merkille jokaisesta kiinnostavasta kuvasta värisävyjä, kuvaustaustoja, kuvauspaikkoja, asentoja ja vaateyhdistelmiä. Kiva flat lay, mitä siinä on? Kamera, kyniä, vihkoja, miten nämä on aseteltu? Mikä tekee tästä silmälle mukavan?
.
Screen shot -galleria on ehdoton! Tänne tallennan Instagramista ne mukavan näköiset flat layt, hienot poseeraukset asukuvissa, kauniit värisävyt feedeissä ja hienot asut. Jopa turhiltakin tuntuvat kuvakaappaukset toimii hyvänä preppauksena ennen asukuvia, kun iskee tönkkö kuvauspäivä. Silloin tällöin selailen tätä taaksepäin ja siistin koirameemejä pois seasta, jolloin inspiraatiota löydän aina uudelleen ja uudelleen samoistakin kuvista.

Matkimalla on nopein oppia. Jos näit Instagramissa sievän kuvan ja haluat samanlaisen, ota mahdollisimman samanlainen. Lavastamalla samanlaisen kuvan oppii helpoiten, miten sellaisen poseerauksen, fiiliksen tai asetelman saavuttaa. Tällä tavalla oppituista asioista on helppo myöhemmin koota oma tyyli blogi- ja Instagram-kuviin! Kun inspiraatiokato vaivaa, on helpoin tehdä jotain valmiin mallin mukaan, kuin koittaa luoda kokonaan uutta.

Ideavihko on ihan ykkönen bloggaajalle! Minulla on vaaleanpunainen glitter -vihko ja kynä aina yöpöydällä ja kirjoituspöydän läheisyydessä, jotta voin kirjoittaa ylös kaikki ajatuksen. Minulla pyörii usein vaikka millaista ideaa, mutta tuppaan unohdella niitä. Varsinkin tällaisiin blogipostauksiin, joissa listattavia asioita on useita, ideavihko on ihan paras. Isoa osaa ideoista en koskaan varmasti päädy toteuttamaan, mutta tällä tavoin hupsuimmatkin niistä pysyvät tallessa. Mikäli joskus pää lyö tyhjää, tätä on hyvä selailla taaksepäin.

Tässä oli viisi suurinta inspiraation lähdettäni blogia kirjoittaessa, millaisia teiltä löytyy?

10 kommenttia :

 1. Ihana uus banneri! Itsekin saan hyvin inspistä youtubesta ja instagramista, myös tumblr on omalla kohdallani hyvä inspiraation lähde. Oon myös huomannu et vihko johon laittaa ylös postauksia on hyvä olla. Ideat laitan tosin puhelimeen, sillä se on mulla aina mukana, mut suunnittelun teen vihkoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tämän parissa vierähti muutama tunti ja toivoinkin, että joku huomaisi. :D Minulla on vaikka millaista listaa puhelimessa, mutta koen puhelimella kirjoittamisen liian vaivalloiseksi blogiasioissa. Olen perinteistä sorttia! Kynällä kun voi sotkea niin lujaa kuin pystyy, mutta puhelimella on aina sormet solmussa!

   Poista
 2. Näin suht uutena lukijana (olen lukenut blogiasi anona nyt muutaman kuukauden) olenkin kieltämättä vähän miettinyt, että kärsit ehkä vähän motivaatiopulasta, kun postausten väli kasvoi ja lukiessa tuntui, ettei kirjoitus ehkä ole sujunut niin keveästi kuin ennen. Itsekin entisenä bloggaajana kärsin tästä ja lopulta poistin blogini, kun en enää jaksanut kirjoittaa sitä samalla lailla kuin ennen ja tuntui, että olin mennyt niissä asioissa elämässäni jo eteenpäin.

  Aiemmin minusta oli juuri kiva, että sulta tuli yleensä parin kolmen päivän välein jotain uutta ja sulla on musta raikas tyyli kirjoittaa. Toki on ymmärrettävää, että jos aika on kortilla tai motivaatio laskussa, jostain on karsittava. Liian usein (ketään erityisemmin nimeämättä) monelle suositulle bloggaajalle on näköjään vähitellen valitettavasti käynyt niin, että postausten väli vaan kasvaa ja kasvaa ja sitten lopulta tulee se "anteeksi kun olen ollut hiljainen täällä blogin puolella mutta mulla on nyt X, Y ja Z jutut meneillään ja selittelyn makua miksei ole ehtinyt kirjoittaa tyyliin mitään pariin viikkoon tai jopa lähes kuukauteen. Sellainen on mielestäni jopa jo vähän törkeää lukioitaan kohtaan ja lopulta blogissa ei ole enää lähes mitään eloa.) Toivottavasti sulle ei siis näin käy, koska sulla on piristävän erilainen blogi vaikkei tämä nyt ihan mikään supererikoinen ole (siis hyvällä tapaa, tarkoitan että blogin aiheet ovat aika ns. tavallisia eikä jotain marginaalijuttuja kuten keppihevostelu tms. omalaatuisensa asiat vaan ihan normijuttuja mitkä kiinnostavat monia. :D)

  Esim. olet useampaan otteeseen kirjoittanut, että boyfriend-postaus ja joku toinen juttu olisi luvassa, muttei niistä ole vielä kuulunut mitään. Toivottavasti ne eivät ole unohtuneet vaan ovat tulossa!

  Tämä siis kokonaisuudessaan ihan vaan ystävällisenä kommenttina, kun vaikutat kuitenkin aika kiinnostuneelta siitä, millainen on ihmisten mielestä hyvä blogi. Vastasin silloin siihen kyselyyn, joka täällä oli. Mutta tällaisia mietteitä heräsi nyt ja toivottavasti niistä on jotain hyötyä motivaatiopulaan. Itselläni siihen auttoi, että kirjoitin jostain sellaisesta mistä on/oli aina mukava ja helppo kirjoittaa.:) Ehkä se boyfriend postaus voisi olla vaikka juuri sellainen kiva aihe hehe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on nyt ensimmäinen lukuvuosi ammattikorkeassa aikalailla paketissa, mutta kaikki viimeiset hommat kasaantuivat maalis-huhtikuulle. Blogata halusin kovasti, mutta kuten esimerkiksi saliharrastuksen, bloginkin oli pakko jäädä sivuun hetkeksi. (Toisaalta, rästejä on kyllä vieläkin muutama, mutta en anna niiden pilata fiilistä. Hehe) Haluaisin blogata kahdesta kolmeen kertaan viikossa, koska tämä pitää motivaatiotani yllä kaikista parhaiten. Tämä ei vain ollut mahdollista kaiken keskellä, ja kun bloggausväli kasvoi, kasvoi myös kynnys jatkaa. Kun alkaa ote lipsua, ei kirjoittaminenkaan tunnu enää niin luonnolliselta. Tiesin tämän näkyvän negatiivisesti blogissani, mutta loppujen lopuksi tämä on sellainen harrastus, mitä teen koska pidän siitä. Kun ei stressaa, syntyy tekstiäkin paljon helpommin!

   Asiaa ei auta myöskään itsekriittisyyden kasvu, kun tuntuu, ettei mikään ole tarpeeksi hyvää. Asun tällä hetkellä poikaystäväni kanssa minimaalisessa yksiössäni, ja täällä kun ei mahdu kauheasti tavaroita levittelemään, kuvausmotivaatio rikkinäisellä kameralla on täysi nolla! Ajatuksen tasolla motivaatiota kyllä olisi, mutta toteutus ontuu. Uskallan nyt paljastaa, että uuden asunnon paperit on allekirjoitettu ja muuttamaan päästään heinäkuussa. Tätä on odotettu!

   Ja hei, hyvä kun mainitsit, tämä on ehdottomasti tulossa jossain vaiheessa! Olen vain odottanut, että saataisiin muutama julkaisukelpoinen kuva yhdessä, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. :D Kiitos rakentavasta kommentista!

   Poista
 3. Tosi kiva postaus! :) Samoista jutuista mäkin löydän inspiraatiota. Pinterest on kyllä myös tosi hyvä ideoiden löytämiseen! :) Mulla on tuo sama glitter-vihko ja se on niin söpö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestiin yritin minäkin päästä kärrylle, mutten koskaan päässyt oikein siihen innostukseen mukaan. Pitää yrittää vielä, jos sieltä löytäisikin lisää inspiraatiota! Kiitos! :)

   Poista
 4. Hyödyllinen postaus, kiitos tästä! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus ja todella kauniit kuvat! Mullakin on käytössä tuollainen "blogivihko", johon kirjaan ideoita ja sen avulla seuraan myös tilastoja ja vertailen niitä kuukausittain. Näiden lisäksi myös Pinterest on itselleni suuri inspiraation lähde blogijutuissa. ♥

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tuo tilastojen vertaileminenkin on hyvä idea, pitää koittaa!

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!