IHO KESÄKUNNOSSA

THURSDAY, JUNE 13, 2017


Meillä lähes kaikilla on hirveä kiire saada iho parempaan kuntoon kesäksi ja palvomaan aurinkoa, mutta moni laiskistuu ihonhoidossa kesän aikana. Eihän sitä puhdistusta tarvitse kun ei ole meikkiä, aurinkorasvaa ei tarvitse kuin ulkomailla jos sielläkään ja valmiiksi hikoilevaa ja öljyistä ihoa ei tee mieli kosteuttaa. Näin ajattelin minäkin, kunnes hurahdin syvemmälle ihonhoitoon. Kesällä kuitenkin ihonhoito tarvitsee erityishuomiota ja tiivistin omista lempparivinkeistäni postauksen!

Vaikka Suomessa ehkä kuiva ja kylmä talvi onkin rankin iholle, kesällä iho tarvitsee myös huomiota. Ihon hyvinvointia ei  kannata laiminlyödä minkään vuodenajan vuoksi, vaikka Suomessa kesä ei pitkä ja kuuma olisikaan.


Alkuun mainitsen, että aurinkosuojaa kannattaisi käyttää lähes ympäri vuoden, sillä keväälläkin ulkoillessa UV-säteily heijastuu voimakkaasti lumihangesta. Vaikka paksut pilvet vaimentavat UV-säteilyä, palan itse usein myös pilvisellä säällä. Aurinkosuojan käyttö ei siis ole vain aurinkoisen kesäpäivän juttu, vaan osa päivittäistä ihohoitorutiinia!

Suurin haittavaikutus UVA- ja UVB-säteilyllä on tietenkin ihosyöpä. Nyt kun kuitenkin ihonhoidosta puhutaan, ovat tärkeimmät niistä ihon ennenaikainen vanheneminen, palaminen ja hyperpigmentaatio. UVB-säteily vaikuttaa ihon pintaosissa ja on se, joka ihon auringossa polttaa. UVA sen sijaan tunkeutuu syvemmälle ihoon ja aiheuttaa rusketuksen sekä ihon vanhenemisen. Sen sijaan siis, että kymmenen vuoden päästä satsattaisiin kalliisiin anti age-voiteisiin, paras vinkki on ihan oikeasti käyttää aurinkosuojaa säännöllisesti.

Aurinkosuojaa tarvitsee paljon. Varsinkin jos kyseessä ei ole kemiallinen aurinkosuoja, voidetta täytyy olla koko ihon peitoksi, ei vain pyyhitty hieman sinnepäin. Tässä tapauksessa vähemmän ei ole enemmän! Ei myöskään riitä, että rasvaa levitellään aamulla ja ulkoillaan iltaan asti. Aurinkosuojaa tulisi lisätä noin 2-3 tunnin välein, jotta teho säilyy. Mitä enemmän hikoillaan, uidaan ja ihoa hangataan, sitä useammin aurinkorasvaa tulisi lisätä!Aurinkosuojan lisääminen pitkin päivän voi olla työlästä ja vaikeaa. Siksi kannan itse mukana mm. korealaisia cushion-voiteita, jotka ulkomuodoltaan muistuttavat bb-cushioneita, mutta sisältävät aurinkorasvaa. Tämä on helppo napata käsilaukusta ja sienellä töpötellä kasvoille kesken päivän. Toinen mitä käytän on SPF-puuteri, joka ei pelkästään missään nimessä ole tarpeeksi, mutta on parempi kuin ei mitään. Minulla on pieni puuteri, jonka suojakerroin on 50+, ja tätä töpöttelen meikin päälle, mikäli kesällä sattuu meikkipohja olemaan naamassa.

Suojakertoimellinen meikki on mahtava keksintö, mutta ei missään nimessä riitä yksinään. Meikkivoidetta harva levittää niin paljon, että saisi oikeasti täyden suojaustehon. Mikäli käyttää aurinkorasvan päällä vielä suojakertoimellista meikkipohjaa, kannattaa katsoa, että ainesosat sopivat yhteen. Esimerkiksi useiden aurinkosuojien sisältämä epävakaampi avobenzone ei käy yhteen monien muiden suojakertoimellisten tuotteiden kanssa! Myös runsaasti silikoneja sisältävä aurinkorasva, kuten mikä tahansa muukin oikein silikoninen voide, voi lähteä rullaantumaan meikkipohjaa levitettäessä.

Jos iho kuitenkin kaikesta suojautumisesta huolimatta pääsee palamaan, Aloe-tuotteet on täydellisiä rauhoittamaan. 98-100% aloe veraa sisältävää geeliä minulla on aina purnukka kotona ja nyt otin käyttöön myös aloe-kasvoveden. Näillä yleensä laskee punotus heti!Puhdistus on todella tärkeä, vaikka naamassa ei olisikaan meikkiä laisinkaan. Aurinkorasva kannattaa pestä pois öljypohjaisella putsarilla, jonka jälkeen pestä iho kerran vielä esimerkiki vaahtoputsarilla. 

Kosteusvoiteet on mukava vaihtaa hieman kevyempään kesäksi. Vaikka minullakin on todella kuiva iho, lämpimällä ja/tai kostealla ilmalla pärjään kevyellä kosteutuksella. Oma uusi suosikkini on TonyMolyn the chok chok green tea watery cream! Kevyttä, super kosteuttavaa ja edullista.

Lämpimän päivän jälkeen on ihana laittaa viilentävä ja rauhoittava naamio! Näitä löytyy esimerkiksi korealaisista sheet maskeista lukemattomia. Toinen oma suosikkini on suihkutella virkistävää ja kosteuttavaa mistiä kasvoille pitkin päivää. Näitä saa ostaa erikseen tai omaa kosteuttavaa kasvovettä voi laittaa pieneen suihkepulloon ja sujauttaa käsilaukkuun.

Loppuun vielä omat edulliset tuotesuositukseni kesälle:

Missha all around safe block essence sun: tässä on ihanan kevyt ja tahmaamaton koostumus, vaikka suojakerroin on niinkin korkea, kuin 45.

The Saem eco earth power light sun cream: tämä on ollut minulla päivittäisessä käytössä kesällä, ja vaikka koostumus on hieman Misshan voidetta paksumpaa, tämä levittyy vaivatta ja suojakerroin on korkea (50+).

Secret key soothing aloe moist toner: Tätä on ihana laittaa piene spray-pulloon ja suihkutella iholle. Rauhoittava Aloe vera on suosikkiainesosani kesällä!

Innisfree it's real squeeze sheet mask aloe vera: edullinen, kosteuttava ja rauhoittava naamio, joka on omiaan rauhoittamaan kesäihoa.

Olen lähdössä Espanjaan pariksi viikoksi ja saa nähdä, kuinka paljon muistutan väriltäni katkarapua Suomeen palatessa. Sen sijaan että tavoiteltaisiin vain kaunista rusketusta ja hyvää ihoa kesäksi, pidetään iho kunnossa koko kesän ajan! ♥

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!