DIY TRENDIKÄS HELMINEULE

MONDAY, SEPTEMBER 25, 2017
Himoitsin Zarassa ihanaa helmineuletta, mutta hintalappu ja lyhyet hihat eivät ihan vakuuttaneet minua. Tämä neule jäi kuitenkin kummittelemaan jälkikäteen vielä ja kadutti, etten sitä ostanut. Tykkään helmistä koristeina ihan hirveästi ja olen iloinen, että niitä löytyy nyt niin paidoista, laukuista, takeista kuin farkuistakin.

Olen aina ollut vannoutunut käsityöihminen ja mikäli mitään voin itse tehdä halvemmalla, teen sen mieluusti. Minulla kummitteli vaatekaapin perällä eräs H&M:n yksinkertainen alelöytöneule, jota en ollut käyttänyt ihan niin paljon kuin toivoisin. Kyseinen neule on kuitenkin osittain villaa ja ihanan värinenkin, joten päätin hieman antaa sille uutta elämää.

Helmiä minulta löytyy valmiiksi ja pienessä ompelurasiassani oli valkoista lankaa jäljellä juuri tarpeeksi, joten ryhdyin tuumasta toimeen. En halunnut helmiä ihan kaikkialle ja molemmin puolin, jotta paita istuisi takin alle ja housujen vyötärön sisään paremmin. Käytin ensimmäiseen paitaan 18 helmiäislasihelmeä kahdessa koossa, joten hintalappu tälle tuunaukselle tuli lähes olemattomaksi!

.
Hahmottelin ensin hieman millä tavalla helmet paitaan levitän, jonka jälkeen merkkasin kynällä kohdat. Ompelin helmet mahdollisimmat tiukasti kiinni, etteivät ne jää kiinni esimerkiksi laukun hihnaan tai takkiin ja repeydy irti. Tähän vierähti kokonaisuudessaan vain hieman yli tunti, joten työläästä tuunauksesta ei ole kyse!

Innostuin ideasta niin, että päätin koristella toisenkin alennuslöydön, joka tosin on yksi suosikkipaitojani talvella. Tämä oli kuitenkin niin yksinkertainen, että se kaipasi hieman piristystä. Kahta lähes samanlaista neuletta en koe tarvitsevani, joten koristelin tästä vain kauluksen.
.
Tykkään tuunailla vaatteitani, mutta yleensä projektini loppuvat siihen, ettei minulla yksinkertaisesti ole materiaaleja aivan nyt heti käytettäväksi. Helmiä minulta onneksi löytyy aina paljon erilaisia, joten voi olla, että näitä nähdään vielä muuallakin! Miten teihin iskee helmitrendi?

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia :

 1. Ihan nätit kyllä, katsoin myös vastaavaa kun HM:llä oli tommonen, mutten viitti ostaa sillä mua pelottaisi että pesupussissakin noi pallerot lähtisi irti. Värit on kyllä ihanat!

  - Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä tuli kieltämättä nyt käsin pestäviä, koska en luota ompelutaitojeni lujuuteen ja siihen, etteikö helmien pinnoite lähtisi koneessa! :D Tämän villaa sisältävän neuleen olen aina pessytkin käsin kaiken varalta, mutta täytyy alkaa pesemään tätä toistakin.

   Poista
 2. Nää neuleet on ihan täydelliset! Varsinkin toi mis noit helmiä on ympäriinsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Nämä sopii nyt ainakin omaan tyyliin vielä paremmin kuin ennen :D

   Poista
 3. Voi miten kiva idea ja ihanat paidat sait kyllä aikaan!

  piiakristiina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näille on tullut jo käyttöä heti 💕

   Poista
 4. Kiva ja nätti! Itse tehden saa lähes aina mieluisampaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä kellään varmasti ole täysin samanlaista! Kiitos :)

   Poista
 5. Oi kuinka suloisia niistä tuli, ihan huippu idea!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Paljon on ollut ideoita, mutta harvoin niitä olen kerennyt toteutukseen asti pistämään viimeaikoina! :D

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!