WARDROBE GOALS

SUNDAY, SEPTEMBER 03, 2017
Unelmavaatekaappia voi olla tavallisen tallaajan budjetilla vaikea saavuttaa, mutta joskus on kiva hahmotella sitä, millainen oma tyyli oikein on ja mihin suuntaan sitä haluaisi viedä. Minun tyylini on ollut pitkään murrosvaiheessa ja hieman hukassa. On tullut tehtyä hyviä ja hyvin huonoja ostoksia ja koko vaatekaappin katsominen ahdistaa! Vaatteita on loputtomat määrät, mutta vain harva niistä tuntuu sopivan enää omaan makuuni. Kirpparille on viety monta laatikollista tavaraa ja lisää menee!

Joka kerta kun pukeudun, tiedän mitä kaapistani puuttuu. Olen kuitenkin todella valikoiva ja tarkka, joten vaateostoksilla harvoin mitään ostamisen arvoista itselleni löydän. Yksi parhaimpia tapoja hahmotella omaa tyyliänsä ja pitää ajatukset olennaisessa vaateostoksilla on koota kollaaseja ja listoja siitä, mitä haluaisin. Millainen olisi minun unelmien vaatekaappini?


Mekko  Mekko Jumpsuit Hame Paita Sortsit Takki Hame Mekko Ballerinat Ballerinat Nilkkurit


Tahtoisin kaappiini lisää mekkoja, niin arkisia kuin juhlallisempiakin. Mekot ovat vain niin helppoja heittää päälle kiireessä ja kokonaisuudesta tulee joka tapauksessa huolitellun näköinen! Tällä hetkellä mekkovalikoimani on hieman hankala: lähes kaikki ovat ihonmyötäisiä, joten niiden alle täytyy valita tarkasti kaikki alusvaatteista sukkahousuihin ikävien painaumien välttämiseksi. Olen pitkään etsinyt yksinkertaisten perusmekkojen lisäksi myös mekkoa tai housupukua, joka olisi itsessään jo asukokonaisuus. Sellaista, joka ei kaipaisi enää mitään muuta ollakseen upea.

► Siistejä housuja, erityisesti valkoisena. Minun valkoiset farkkuni alkavat vedellä viimeisiään, mutten ole löytänyt vielä mitään korvaavaa, joka ei olisi täysin läpikuultavaa. Korkeavyötäröisistä rusettihousuista en saa ikinä tarpeekseni, ne ovat vain niin minun tyyliseni!

► Perushameita arkeen, sillä moni hameistani on niin juhlava. Valkoinen hame minulla on vain tyllisenä, mikä ei yllätys yllätys ole ykkösvalintani kouluun. Olen ehdodon hametyttö, mutta viimeaikoina olen arkena päätynyt housuihin yhä useammin ja useammin hamevalikoimani ollessa niin, noh, epäkäytännöllinen.

► Valkoiset paidat ovat olleet ostoslistallani jo pitkään, mutta koko vuonna olen onnistunut ostamaan vain yhden. Sifonkisia luonnonvalkosia kauluspaitoja minulla on kyllä, mutta vitivalkoista puseroa minulla ei ole montaa. Kaikki alaosani, yhtä lukuunottamatta, ovat värikkäitä, joten valkoiset yläosat ovat todellakin kaivattuja. Minulla on vain paha tapa ostaa kaikki vaaleanpunaisena, mikäli se vain on värivaihtoehdoissa.

► Kenkiä minulla on suuri kokoelma, mutta vain muutamat käytössä. Monet näistä ovat ihan muinaisjäänteitä, joita en vain ole raaskinut heittää pois taikka liian epäkäytännöllisiä arkikäyttöön. Tai liian puhki kävelty! Tahtoisin mustia ja harmaita kenkiä, sekä yhdet vaaleansiniset Ted Bakerin laukkuuni mätsäämään. Matalia kenkiä tarvitsen töissä, mutta siellä kaikki kengät kokevat karun kohtalon jo muutaman käyttökerran jälkeen. Mikäli opiskelijan budjetti venyisi, ostaisin muutaman parin laadukkaita kenkiä, joilla voisi kävellä hyvillä mielin useamman vuoden.


Ylimmän kuvan tuotteet:  Laukku Laukku  Kengät Housut Housut Housut  Paita

Takki Neule Neule Korvakorut Kello Ballerinat Saappaat Laukku Laukku

► Harmaata haluaisin kaappiini lisää, sillä suurin osa harmaina tilatuista vaatteista ja asusteistani olivat loppujen lopuksi vaaleansinisiä. Harmaata tahtoisin erityisesti kengissä ja laukuissa! Harmaa on yksi lemppareitani vaaleanpunaiseen yhdistettynä, joten se olisi todellakin tervetullut kaappiini suuremmissakin määrissä.

► Asusteisiin minun pitäisi panostaa enemmän. Koruvalikoimani alkaa olla jäänyt lähes kokonaan jo käytöstä, sillä en ole ostanut koruja kunnolla vuosiin. Siisteihin laukkuihin tahtoisin panostaa myös, sillä vaikka laukkukokoelmani on suuri, moni niistä ei enää vastaa toiveitani. Olen siis vain huono luopumaan vuosia vanhoista tavaroista! Jos lotossa voittaisin, ihan ensimmäisenä tilaisin Ted Bakerilta.

► Syys- ja talvivaatteisiin olen aina ollut huono satsaamaan rahaa, ja tämä kaduttaa joka vuosi. Suomessa kuitenkin joutuu käyttämään takkia lähes vuoden ympäri, joten ne ovat parempi sijoituskohde kuin kesämekot. Tahtoisin kaappiini lisää neuleita, saappaita ja nikkureita sekä takkeja, jotka eivät olisi vaaleanpunaisia. Minulla on äkkiä laskettuna 6 vaaleanpunaista takkia ja kaikkeen muuhun vaaleanpunaiseen yhdistettynä näytän ihan purkkapallolta lumessa. Mustat perusnilkkurit minulla on ollut hakusessa useamman vuoden, mutten ole vieläkään löytänyt niitä täydellisiä lompakolleni sopivia. Ylipolvensaappaat ovat vakkarini talvella, sillä ne ovat lämpimän lisäksi tyylikkäät. Ne myös suojaavat vaaleita housuja kuraroiskeilta pohkeista, mikä on täydellistä!

Vaikka unelmavaatekaappiani en tule koskaan saavuttamaan, tavoitteenani on, ettei kaapistani löytyisi yhtään ylimääräistä. Kaikki vaatteeni olisivat ahkerassa käytössä ja tyyliltään yhteensopivia, jolloin aamulla pukeutuminen olisi vaivattomampaa. Minun täytyisi tehdä suuri syyssiivous kaappiini, jotta valikoima olisi selkeä. Heräteostosten sijaan minun täytyisi panostaa perusteisiin, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Olen tehnyt muutamia hankintoja syksylle, jotka ovat vielä matkalla. Päätin, etten tänä syksynä ole myöhässä syysvaatteiden ostamisen kanssa!

Mitä löytyy teidän unelmien vaatekaapista?

2 kommenttia :

 1. Voisin mieluusti kotiuttaa kaikki noi kollaaseissa näkyneet vaatteet ja asusteet... ♥ Mulla kans on etsinnässä valkoset housut, joko just tommoset söpöt rusettiset tai sit ihan perus suorat puvunhousut valkosena, mutta turhauttaa se, että suunnilleen jokaisesta valkosesta alaosasta, jota oon sovittanu, näkyy läpi. Ehkäpä ne yksilöt vielä löytyy, joista ei näy, mutta on kyllä työn ja tuskan takana ettiä. :/

  Tää oli ihan älyttömän kiva postaus ja muutenkin sulla on niin ihana tyyli, mutta en oo vaan aiemmin vielä rohkaistunu kommentoimaan, vaikka oonkin jo sun blogiin eksyny aiemmin moniakin kertoja! Ja jos (kun?) tänä syksynä meinaat olla ajoissa syysvaatteiden kanssa, niin en malta oottaa mahdollisia syysasupostauksia. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! ♥ Asupostauksia on tulossa varmasti syksyn mittaa lisää ja uudet ostokset esittelen heti kun ne kotiin kerkeävät! :)

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!