HOLIDAY ESSENTIALS HONG KONG

MONDAY, OCTOBER 16, 2017


Suunnittelu on aina puoli reissua, joten miksi julkaista matkapostauksia vasta matkan jälkeen? Olen lähdössä nyt pitkästä aikaa syyslomalla reissuun ja tällä kertaa suunta on Hongkongiin! Olen Aasiassa matkustanut vain Japanissa, joten Hongkong on ollut toivelistalla Soulin kanssa jo pitkään. Siellä on tähän aikaan huomattavasti Suomea lämpimämpi, joten olen suunnitellut asukokonaisuudet ja matkalaukun sisällön etukäteen.

Olen innokas matkustaja, mutta ehkä maailman huonoin pakkaaja. Minulla on tapana miettiä matkalle tarvittavia asioita vasta edellisenä iltana, kun matkalaukut raahaan esiin varastosta. Tällä kertaa kuitenkin päätin tehdä kaiken mahdollisimman mukavaksi ja sujuvaksi: Olen suunnitellut asukokonaisuudet valmiiksi ja miettinyt kaiken tarvittavan.

Minulla on matkalla aina mukana aikaisemmin Tokiosta ostettu pieni reppu, jonne mahtuu helposti  maailmaa jo paljon nähnyt iPad, passi, lompakko, puhelin, hiusharja, eväät ja muu lennolla tarvittava pikkutavara. Pitkillä mannertenvälisillä lennoilla yritän matkustaa mahdollisimman mukavasti, mutten kuitenkaan halua näyttää epäsiistiltä. Suunnittelen etukäteen aina asun matkaa varten, jossa on hyvä istua ja nukkua, eikä siitä tarvitse riisua vöitä tai kenkiä turvatarkastuksessa..
Koska Hongkongissa on useilla korealaisilla kosmetiikkamerkeillä oma myymälä, lähden mahdollisimman kevyellä meikkipussilla kotoa. Pakkaan aivan minimimäärän meikkejä ja valitsen mukaan sellaisia, joilla on nopea ja helppo meikata. Pitkällä yölennolla en halua nukkua meikit naamassa, sillä matkustamon ilma on hyvin kuiva. Otan siis ihonhoitotuotteet käsimatkatavaroihin ja meikkaan hieman ennen laskeutumista. Tällä tavoin olo on huomattavasti freesimpi aamulla ja kaupunkia voi lähteä kiertämään heti ilman erillistä ehostautumista hotellilla!

Tällaiseen pikameikkiin cushionit ovat aivan omiaan! Tämä Misshan The original tension pact (natural cover) on ollut päivittäisessä käytössä jo Suomessa, joten se lähtee ehdottomasti mukaan.  Holika Holikan Wonder drawing 1 sec. finish browcara - kulmaväri on mahtava nopeaan ja luonnolliseen meikkiin, koska sillä voi vain harjata kulmiin väriä ja ryhtiä. Kuvassa näkyvä Innisfreen poskipuna&highlight-duo on myös lähdössä mukaan, sillä se ei vie paljoa tilaa ja siinä tulee kaksi tuotetta samassa. Tämän lopputulos on myös ihanan luonnollinen ja kuulas, joten se kiilasi heti suosikkeihini!
.
Minulla on aina ollut vaikeuksia pakata koko ihonhoitorutiinini mukaan matkalle, joten tällä kertaa ymmärsin ostaa etukäteen matkasetin ja näytteitä. Olin tätä Laneigen ja Etude Housen sarjaa halunnut kokeilla pitkään jo muutenkin, joten odotan innolla näiden käyttöä! Tämän Laneigen pakkauksen lisäksi mukaan lähtee kaikki mahdolliset aurinkosuojat, sillä en todellakaan halua palaa tälläkään reissulla. 

Nyt ei siis tarvitse enää puristella jokaisesta tuubista pieniin Tigerin matkakokoisiin purkkeihin, jotka sitten matkan jälkeen unohtuvat pyörimään vessan hyllylle. Viikon päästä niistä ei myöskään muista, missä purkissa oli mitäkin!
.
Reissun ajaksi on luvattu lämpöä keskimäärin noin 28 astetta, mikä aiheuttaa hieman ongelmia vaatteiden pakkaamisen suhteen. Minulla ei ole liikaa vaatteita kaupunkilomalle näin lämpimällä ilmalla, mutta sain kasattua kokoon muutaman asun. Pakkaan mukaan pari hametta ja yhdet housut, jotka toivon mukaan käyvät yhteen kaikkien yläosien kanssa. Näin minun ei tarvitse pakata mitään ylimääräistä (pakkaan aina kuitenkin) ja aamulla pukeutuminen käy nopeasti.

Mukaan lähtee mm. Barcelonassa hyväksi todettu H&M:n puuvillainen röyhelöpaita, sekä Boohoolta juuri hankitut housut. Vaikka nämä housut ovat pitkät, niiden pitäisi olla materiaaliltaan ja malliltaan suht viileät. Aikaa tulee vietettyä muutenkin aika paljon sisällä kauppakeskuksissa ja ravintoloissa, joissa on kylmempi. Tämä Barcelonasta ostettu laukku on osoittautunut niin hyväksi, että aion ottaa sen repun ohella ainoaksi laukuksi mukaan. Koska kamera kulkee kameralaukussa, tarvitsen vain olkalaukun, jossa kantaa lompakkoa, puhelinta ja aurinkolaseja.

Majoittaudutaan Causeway Bayssa, josta löytyy kauppakeskusta ja ostettavaa ihan joka nurkalta. Hotellin vierestä löytyy mm. sellaiset vanhat tuttavuudet kuin H&M ja Ikea, mutta voi olla, että suuntaan ensimmäiseksi ihan muualle. Hongkongissa on myös muutama Japanilainen kauppakeskus, joista olen jo poiminut parhaimmat tärpit itselleni ylös. Sekä ostos- että matkapostausta on siis luvassa muutaman viikon sisään!

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! ♥ Onko teillä matkasuunnitelmia syyslomalle?


8 kommenttia :

 1. Ihanat kuvat tässä postauksessa! Mäkään en oo mikään mestaripakaaja, mutta on aina ihana suunnitella ennen reissua, että mitäs kaikkea tällä kertaa ottaisi mukaan :) Ihanaa lomaa sulle!

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttava kuulla, etten ole ainoa huono pakkaaja. :D Kiitos paljon!

   Poista
 2. Toivottavasti pääset mukavalle reissulle! Aina jos menee lämpöseen kohteeseen on ihan naurettava lähteä täältä suomesta toppatakissa ja sit sielä vaihtaa about bikineihin :D Toivottavasti sulla on ihana matka, täälä ei ole syyslomaa tiedossakaan :)

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän ottaa lomasta kaiken irti, vaikka poikaystäväni ei mukaan tällä kertaa pääsekään. :D Minun virallinen syysloma menee töitä ja kouluhommia tehdessä, mutta onneksi sain koulun järjestettyä niin, että pääsen liukenemaan muualle pohjoisen hiihtolomien aikaan!

   Poista
 3. Ihania kuvia! Toivottavasti sulla on ollut ihana loma!

  Ja mä suunnittelen aina pakkaamisen etukäteen ja kirjoitan ylös vielä listankin, mietin asuja ja silti aina onnistun pakkaamaan ihan mielettömästi liikaa :D

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En pysty käsittämään, miten voi olla mahdollista pakata liikaa, vaikka jokainen asu on suunniteltu erikseen. :D Silti aina jokin vaatekappale jää käyttämättä!

   Poista
 4. Upeat kuvat <3 Pakkaaminen on usein melko haastavaa, kun ei osaa päättää mitä kaikkea ottaa mukaan :D Toivottavasti sulla on ollut ihana loma<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Virallinen lomaviikko vierähti töissä, mutta onneksi nyt pääsee vielä viikoksi lomamatkalle! ♥

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!