HONGKONG

MONDAY, NOVEMBER 06, 2017
Palasin vihdoin kotiin Hongkongista viime viikon lopulla ja ajattelin heti jakaa ajatukseni ja kuvani matkasta. Hongkong oli monilta osin juuri sellainen kuin oletin, mutta jollain tapaa hyvin erilainen. Olen käynyt aikaisemmin vain yhdessä aasialaisessa suurkaupungissa, eikä Tokio aseta odotuksia kovin realistisiksi.

Majoituttiin Causeway bayssa hotelli Excelsiorissa, joka osoittautui täydelliseksi valinnaksi: liikenneyhteydet olivat erinomaiset ja ostosmahdollisuudet heti alaovella. Lähdin heti yölennon jälkeen yksin shoppailemaan, kun odotin muita herääväksi päiväunilta. Muuta tekemistä Hongkongissa ei paljoa sitten ollutkaan: kauppoja silmän kantamattomiin, kaikkiin turistikohteisiin ja elämyksiin sai jonotella tuntikaupalla. Kaupunki on kuitenkin itsessään jo omanlaisensa elämys ja ollut listallani jo pitkään.
.
Hongkong on kaupunkina hyvin ristiriitainen. Uusia ja hienoja rakennuksia kohosi keskustassa toinen toisensa viereen, mutta vieressä mätäni toinen talo pystyyn. Arkkiteehturia ei voi kauniiksi kutsua, mutta ainakin, noh, erilaiseksi? Luksuskauppoja oli hämärien myyntikojujen vieressä homeisissa rakennuksissa, eikä missään muussakaan tuntunut olevan sen kummemin järjestystä tai logiikkaa. Liikenne oli hallitsematin kaaos, mutta yhtään kolaroitua autoa ei näkynyt koko kaupungissa. Kokonaisuudessaan Hongkong oli kuitenkin todella uniikki kaupunki ja mielenkiintoinen vierailla!

Hyvistä shoppailumahdollisuuksista huolimatta lempparikseni matkalta jäi Victoria peak, jossa kävimme ihailemassa maisemia kaupungin yllä. Tänne oli ratikalla tunnin jonotus, mutta oli sen arvoista! Vaikka hotellihuoneesta oli kiva näkymä satamaan ja Kowloonin puolelle, näköala peakilta oli upea. Näkymiä joskus tosin haittasi saastesumu, joka joissakin ottamissani kuvissa näkyy todella selkeästi.

Sää oli mahtava koko reissun ajan, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta viikon verran ja lämpötila oli juuri sopiva. Saasteiden vuoksi sää ei kuitenkaan ollut täysin kirkas koko ajan, mikäli oli minulle täysin uutta. Lähtiessä tosin Suomesta täällä oli syksy, takaisin palatessa talvi ja lunta. Hyh

Viikko Hongkongissa oli ehkä hieman kauan, mutta voisin harkita lyhyempää vierailua tulevaisuudessa. Mikään muu kaupunki ei koskaan tule vetämään vertoja Tokiolle, mutta Hongkong oli avartava kokemus!

Vaikka vaatteita en paljoa löytänyt, kosmehoppailua tuli tehtyä sen verran, että kasaan niistä oman ostospostauksensa.

Ps, odotettavissa on  historiani suurin kosmetiikkasaalis ikinä. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!12 kommenttia :

 1. Ihania kuvia! Ja kuulostaa tosi mielenkiintoiselta kaupungilta. Ite oon reissannut vaan Euroopassa, niin olisi tosi kiinnostava päästä käymään vähän kauempanakin :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Matkustamista Aasiaan suosittelen ihan ehdottomasti, minulla on vielä monta kohdetta käymättä itsellänikin :)

   Poista
 2. Wau! Aivan mielettömät kuvat kaupungista! Teettäisin itse näistä paperikuvat mitä voi myöhemmin esitellä kavereille, teetän aina kaikesta.. :D Kuvista kyllä välittyy se, ettei kaikkea ole suunitelty yksi yhteen arkkitehtuurissa. Ehkä odotin enemmän perinteisiä kiinalaisia rakennuksia, vaikka onhan se ihan suurkaupunki.

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hongkongissa rakennuskanta oli todellakin sekalaista, pieniä ränsistyneitä kerrostaloja suurien pilvenpiirtäjien vieressä ja kapeita kujia. Perinteistä en mitään nähnyt kuin yhden pienen temppelin, joka sekin oli kerrostalojen välissä!:D Kiitos!

   Poista
 3. Törmäsin vasta blogiisi ja voi vitsi miten ihania kuvia! <3 Matkakuume nousee taas tällaisista postauksista, mullakin on haaveena päästä joskus hongkongiin :)

  www.miinakaroliina.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minulla on aasialaisista haavekaupungeista kolme nyt käyty, Soul on vielä listalla jäljellä. :D

   Poista
 4. Voi että mäkin haluaisin päästä käymään jossain Aasian suurkaupungissa! Tosi upeat kuvat oot saanut otettua ja mä jään kyllä innolla oottelemaan ostospostausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ostospostausta tulee heti, kun keksin, miten sen toteutan. Jokaista tuotetta en voi yksitellen esitellä, mutta mille kuvaustaustalle mahtuu kaikki... :D

   Poista
 5. Noi sun nappaamat yökuvat on upeita!
  Siis Hong Kongista jäi ittelle ekana fiiliksenä vähän ällötys, mutta täytyy sanoa et kyl nuo yömaisemat varsinkin olivat tosi stunning, sellaiset mitä ei kyl missään muualla näe. Upealta näyttää. Mut eipä oo enää tarvetta mennä toiste, TOkiosta ja muista Japanin suurkaupungeista jää kivempi fiilis.

  P.s. Sitä historian suurinta kosmetiikkasaalista odotellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kommenttien perusteella odotin jotain pahempaa, joten yllätyin itseasiassa positiivisesti! Toki katukeittiö ja tuore kala haisi aika monella kujalla, mutta roskia ja muuta törkyä ei ollut paljon. Toki Japanin suurkaupunkien siisteyteen on vaikea yltää, mutta Hongkong ei kuitenkaan ollut ihan järkyttävä. :D Samaa pohdin itsekin, että jos tällä rahatilanteella lähtee, niin lähden mieluummin Tokioon asti. Saman verran maksaa, mutta hupia on enemmän! Jos joskus tulevaisuudessa tekisi muutaman päivän reissun vielä Hongkongiin pariskuntana, niin olisi kiva :D

   Poista
 6. Jotenkin oikein pysäyttävän kauniita kuvia! Olisi niin upeaa päästä itsekin matkustamaan johonkin noin kauniiseen paikkaan. Sulla on muutenkin aivan älyttömän suloinen blogi. Tykkään! - People Believe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Aasiasta löytyy kieltämättä todella vaikuttavia paikkoja, kannattaa ehdottomasti vierailla jos mahdollisuus tulee!

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!