BLOGGAAJAN ONGELMAT X10

SUNDAY, JANUARY 21, 2018Kaikki ajattelevat, että bloggaaminen on niin hirveän helppoa. Laiskat työtä välttelevät bloggaajat istuvat vain päivät pitkät juomassa hienoja kahveja ja kuvaamassa niitä, sitten räpsäisevät nopeasti iphonella asukuvan tiiliseinän edessä. Ja ilmaista tavaraa sataa. Menisivät oikeisiin töihin. Tai harrastaisivat oikeita ihmisten harrastuksia, kuten penkkiurheilua kotisohvalla.

Monille meistä bloggaaminen on rakas harrastus tai ammatti, mutta yllä mainittujen ihmisten lisäksi moni muu asia harmittaa ja vaikeuttaa arkea. Siispä kokosin tähän postaukseen 10 erilaista, mutta yhtälailla mielipahaa aiheuttavaa, bloggaajien kohtaamaa ongelmaa. Näihin voidaan samaistua melkein kaikki!

1. Kun Blogger (tai muu alusta) kiukuttele. Tiedättekö sen tunteen kun postaus on mahtava ja vihdoin valmis. Mutta kun esikatselusta painaa, lävähtää ruudulle teksti, jossa osa kuvista on leveämpiä kuin toiset, tekstin asettelu eri reunassa jokaisessa kappaleessa ja linkit vihreitä. Ja lopussa se paras komeilee, siellä tekstin fontti vaihtuu kesken kaiken. Siellä se on, Comic Sans.

2. ► Kun olet kirjoittanut tosi hyvän postauksen, mutta päivä on väärä. Kukaan ei tule huomaamaan tähtihetkeäsi lauantaina illalla, tai ainakin siltä se tuntuu. Sormia kutkuttaa ja tekisi mieli painaa julkaise, mutta täytyy odottaa otollisempaa päivää.

3. ► Kun et muista missä kaikkialla olet tuoretta postausta jo mainostanut. Uutta tuotosta tekisi mieli tunkea ihan kaikkialle, mutta kun ei yhtään muista mihin linkki on jo laitettu ja mihin ei. Eikä millään halua vahingossakaan laittaa kahdesti, ettei vaikuta nololta tyrkyttäjältä. Silti pakko tyrkyttää hieman lisää. F+ctrl +blogin nimi, ei tuloksia? Hyvä. Ja linkki tulille.

4. ► Kun vanhaan postaukseen tulee ihana kommentti, mutta hukkaat sen heti hyväksyttyäsi. Ei viitsi kuitenkaan jättää vastamatta, ettei vaikuta kiittämättömältä paskiaiselta, mutta kommenttia ei vain löydy, vaikka arkisto näyttää vuotta 2016 ja kaiveltu on jo hyvä tovi.

5. ► Kun sää tekee temput. Aurinko tulee pilven takaa ja kamera otetaan salamana esille, flat lay kun on maannut pöydällä jo viime viikosta. Samalla kun kamera raksuttaa muistikortille ensimmäistä kuvaa, aurinko livahtaa takaisin pilveen ja tulee sieltä varmasti pois vasta kun kuvien jälkikäsittely on pyörinyt jo pitkän aikaa. Siispä seuraavaksi blogi-kirjoituksen sijaan näppäimistölle hakataan trivagon hakuun aurinkoisemman kohteen nimeä. Ja luvataan pysyä siellä.
..
6. ► Kun minuutti julkaisun jälkeen ei ole yhtään kommenttia ja bloggaajan ura tuntuu olevan siinä. Oliko postaus huono vai eikö kukaan ymmärrä hyvän päälle? Vai johtuuko se siitä, että olen aina ollut huono bloggaaja ja kukaan ei enää jaksa kommentoida säälistä? Tällaisia ajatuksia pyörii monella päässä keskellä päivää, kun ajastettu postaus on julkaistu automaattisesti ja kerkeät juuri ja juuri itse vilkaisemaan bloggeria kahvitauolla kiireen keskellä. Kyllähän jokainen meistä kerkeäisi tähän aikaan maanantaina lukaisemaan lävitse yhden matkakertomuksen, yhdistetyn ostos- ja asupostauksen, jos se oikeasti olisi hyvä. Jos sitä vain oikeasti haluaisi. Vai...?

7. ► Kun kollaasin on etsitty ihanaa inspiroivaa materiaalia vaikka kuinka, mutta loppujen lopuksi se ei vain mene tasan. Jos olisit ottanut yhdet asukuvat enemmän vuoden aikana, nyt ei olisi kollaasit pilalla. Oliko pakko ottaa pariton määrä kuvia?

8. ► Kun se täydellinen kuvauspaikka kuhisee ihmisiä. Puistosta löytyy vihdoin rauhallinen nurkka, mutta puolessa välissä asukuvia takana olevalle penkille ilmestyy joku syöttämään puluja. Tai siihen niiin ihanan talon eteen parkkeeraa joku toope autonsa. Tai sitten ihan vain kävelevät ympäriinsä. Julkisella paikalla! Eikö kukaan ikinä ymmärrä.

9. ► Kun kuvaaja ei ymmärrä visiota. Kamera on annettu hämmentyneelle siskolle/äidille /isälle/taksikuskille käteen ja vaikka hyvän kuvan ainekset tuntuu olevan kasassa, sitä täydellistä otosta ei vain tule. Vähemmän taivasta, enemmän, noh jalkoja. Joo joo, koko vartalo siihen pitäisi mahtua. Ei ole zoomia, kävele kauemmas. Katsothan, että nuo ihanat kukat on siinä myös? Ja taas kuvassa on vain kasvot leuasta ylöspäin, mutta hei, ainakin kuvaaja kehui että näytät hyvältä. Miksi se oma päänsisäinen visio ei välity kameran toiselle puolelle?

10. ► Kun vihdoin inspiroi ja valmiita blogipostauksia syntyy kuin liukuhihnalta, mutta kaikkia ei voi julkaista kerralla. Siispä ne ajastetaan automaattiseksi neljän viikon ajalle. Neljä viikkoa blogi kirjoittaa itse itseään, mutta sen jälkeen on taas oma rytmi sekaisin. Kun ei ole itse luonut mitään säännöllisesti pitkään aikaan, ei oikein tiedä miten sen taas aloittaisi. Sitten vierähtää helposti hetki ennen kuin taas inspiroi. Ja sitten kun inspiraatio ja into on saatu takaisin, postauksia on helppo kirjoittaa valmiiksi useita. Voi sitten vai ajastaa ne ja keskittyä muihin juttuihin, niinhän se meni...?


Bloggaaminen on kiva harrastus, ja jotta se pysyisi sellaisena, ei oteta sitä liian vakavasti! Minkälaiset ongelmat teitä kuitenkin ärsyttää silloin tällöin?

28 kommenttia :

 1. Nuo kaikki ovat kyllä totta! Varsinkin tuo ettei kuvaaja osaa lukea ajatuksia onnistuu turhauttamaan harvinaisen huolella :D

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä hienoja visioita on päässä vaikka kuinka, mutta yleensä en jaksa niitä edes yrittää toteuttaa ihan vain jo kuvaajankin hermojen tähden. Näyttää hienolta päässä, mutta vaikea selittää ja vielä vaikeampi selityksestä ymmärtää! :D

   Poista
 2. Tosi hyvä ja monesta kohtaa samaistuttava postaus! Varsinkin toi kohta 6, tuntuu siltä melkein joka kerta kun julkaisee uuden postauksen :D.

  Written by Neea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miksi pitäisi jaksaa vielä muka odottaa kun on juuri käyttänyt paljon aikaa blogipostauksen luomiseen ja hiomiseen, eikö menestys voisi olla automaattista...? :D

   Poista
 3. Aivan mainio postaus! :-D Niin totta joka kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukava kuulla että muutkin samaistuu! :D

   Poista
 4. Kohdat 1-3, aaa samaistun! :-D Mahtava postausidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo alkupään kohdat on riesana ihan joka kerta! Kiitos :)

   Poista
 5. Nää oli niin hyviä ja pystyn samaistumaan täysin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, etten tosiaan paini näiden kanssa yksin! :D

   Poista
 6. Voin samaistua niin paljon. Tosi kiva postaus. :)

  VastaaPoista
 7. Tiedän tunteen!! Voin samaistua moneen kohtaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikoina tuo 5. kohta on ollut kyllä niin ajankohtainen, että ihan ärsyttääkin lukea... :D

   Poista
 8. Apua, en kestä :DDD Aivan mahtava tää!

  VastaaPoista
 9. Niiiiin mahtava postaus! Moneen kohtaan on helppo samaistua.. :D

  VastaaPoista
 10. Haha hyvä postaus, samaistuin! :'D

  VastaaPoista
 11. Haha, hyvä ja tosi samastuttava lista! :D Tohon Bloggerin takkuamiseen voi onneks auttaa ronkkimalla ongelmat kuntoon html-editorissa, koska sieltä yleensä löytyy vastaus niihin yllättäviin comicsansseihin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin onneksi saakin, mutta voi, kun ei millään jaksaisi enää alkaa hienosäätämään kun kaiken piti olla jo valmistakin... :D

   Poista
 12. Kun blogger kiukuttelee x100000000! Syy miks oma bloggausinto hiipui oli just tasan se, et saakelin blogger tökki, jumi ja kaatuili :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kerrat olen luvannut vaihtaa toiselle alustalle, mutta silti sitä vain täällä ollaan :D

   Poista
 13. Kirjabloggaajan ongelma: On ottanut kivoja kuvia kirjoista, mutta ne ovat kännykässä ja johto jossain, missä lie. Sitten pohditaan, siirränkö kuvat jotenkin muuten koneelle vai hakenko vain kansikuvat kustantamon sivuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vastaava ongelma iskee aina matkapostauksia tehdessä: Kuvat olisi valmiit, mutta osa unohtui siirtää puhelimesta. Haenko johdon vai jätänkö laittamatta koko kuvat...?

   Poista
 14. Hahahah samaistuin kyllä niin täysin! :DD varsinkin tohon valonkatoamiseen just kriittisellä hetkellä, ihmisten kuvaamaan opettamiseen, Bloggerin temppuiluun ja siihen ettei pääse kuvaamaan just siihen paikkaan mihin haluaisi :D Mutta ihan huippupostaus Salli!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ Viime aikoina varsinkin tuo valo... Olen ottanut yhteen postaukseen kuvia monta päivää, kun aurinko livahtaa aina piiloon kesken kaiken :D

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!