DIY HELMIKORVAKORUT

MONDAY, FEBRUARY 19, 2017Olen aina ollut ihan ehdoton käsityöihminen ja teen kaiken mahdollisen itse. Nykyisin minulla ei ole oikeastaan aikaa tai budjettia värkkäillä mitään, mutta silloin tällöin teen jotain pientä jo olemassa olevista tarvikkeista.

Minulla on ollut viimeaikoina suurien ja roikkuvien korvakorujen kausi ja suunnittelin pitkään tekeväni muutamat uudet, mutten tiennyt millaiset. Kirjoitin aikaisemmin jo viime vuoden suosikkitrendistäni, joten mikä sen parempaa kuin helmikorvakorut kaikkien haalittujen helmipaitojen kaveriksi?

Korujen tekeminen itse on mukavaa, mutta varsinkin Suomessa usein hintavaa. Käytin näihin molempiin kuitenkin pelkästään sellaisia tarvikkeita, mitä minulta löytyi jo kotoa. Käytän yleensä koruissani hopeoituja osia, koska se yksinkertaisesti myy Suomessa, mutta itse käytän pelkkää kultaa. Tämä kavensi tarvikevalikoimaani huomattavasti, mutta sillä mennään mitä löytyy!.
Käytin nässä erikokoisia valkosia helmiäislasihelmiä. Halusin alunperin käyttää suurempiakin helmiä, mutta niitä ei tähän hätään löytynyt.  Muita tarvikkeita näihin helmikorvakoruihin tarvitaan vain muutamia: pyöröpihdit leikkurilla tai leikkurit erikseen on välttämätön, pari korvakorukoukkuja, ketjua ja kultaisia korupiikkejä (tai vaihtoehtoisesti metallilankaa, mutta tätä minulla ei ole oikeassa värissä).
.
Tein erikokoisista helmistä ketjua pienen pätkän korupiikkejä käyttäen. Mikäli käytössä on tasapäisiä korupiikkejä, voisi korvakorut jättää tähän vaiheeseen. Minulta näitä kuitenkin löytyy vain hopeoituna, enkä halunnut jättää viimeisen helmen alaosaan yksinäistä lenkkiä, joten laitoin helmien lisäksi vielä muutaman pätkän erimittaista ketjua. Kun korupiikeistä/metallilangasta tekee silmukoita, kannattaa suora osa taivuttaa ensin kokonaan sivuun, jotta silmukasta tulee lopuksi täysin pyöreä ja symmetrinen.

Itse tekemisessä on parasta se, että saa päättää täysin, millainen lopputuloksesta tulee. Ajattelin tehdä toisen parin satiiniruseteilla, kunnes löysin pussin pieniä metallisia koristeita. Löysin niiden joukosta pieniä kultaisen värisiä söpöjä Eiffel-torneja, jotka sopivat korviksiin täydellisesti!

.
Jämätarvikkeista tekemisessä parasta on se, että se ei oikeastaan maksa mitään. Opiskelijabudjettiystävälliset korvakorut, check and done!

Ps, nyt kun minulla on ollut hieman enemmän aikaa blogata, kone temppuilee ja kaikki ohjelmat kaatuilevat. Edes koulutöiden kirjoittaminen koneella ei oikeastaan onnistu. Hyh
8 kommenttia :

 1. Vau! Upeita kouruja, ja upea blogi sinulla, jään lukemaan :)

  http://hannamaarit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Siis tosi upeita koruja! Voisit oikeasti sun taidoilla tehdä noita myyntiin asti, ihan varmasti löytyisi ostajia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Olen harkinnut myyväni tämänkin tyylisiä koruja, mutta vielä en ole saanut tätä ideaa toteutuksen asti.

   Poista
 3. Vau kuinka upeita korviksia! Jos myyntiin laitat, niin mä ainakin olisin kiinnostunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon, täytyy harkita jos näitä tekisi myyntiin asti! :)

   Poista
 4. Nice winter suit..I love that you know how to make accessories out of beads and pearls.Thanks for this.

  VastaaPoista
 5. I want to try how to make accessories out of those materials. Great idea!Thanks.

  VastaaPoista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!