My favorite places to buy online

Minulta on toivottu postausta, jossa kertoisin hieman lempparinettikaupoistani. Yleensä tilailen tuotteita enemmän ebaysta joka kerta eri myyjiltä, joten kovin monia vakiokauppoja ei löydy.(monilla ebaymyyjillä esimerkiksi valikoima on niin sekava, että löydän sieltä vain yhden miellyttävän tuotteen)
Haluaisin että voisin esitellä näitä hieman useampiakin, joten yritin kerätä tähän mahdollisimman monta suosikkia.


BeautynetKorea on korealainen kosmetiikkasivusto, joka myy suosituimpien merkkien tuotteita edullisesti tarjoten myös ilmaisen postitusvaihtoehdon. Sama löytyy myös ebaysta nimellä f2plus1, mutta itse tykkään käyttää enemmän tätä nettikauppaa, koska se kerryttää pisteitä jokaisesta ostoksesta ja sisältää tarjouksia jäsenille.
BeautynetKorea/f2plus1 tarjoaa suuren valikoiman sekä oman tutkimuksen perusteella hinnatkin on halvimmasta päästä. Minä hurahdin korealaiseen kosmetiikkaan täysin, sillä olen ollut näihin tuotteisiin tyytyväisempi kuin Suomesta ostettuihin markettimeikkeihin, vaikka kaikki mitä olen koreasta tilannut onkin ollut paljon halvempaa. Sen lisäksi että tuotteet on halpoja ja hyviä, jokaisen tuotteen mukana tulee näytteitä! Itse tilasin viimeksi 7 tuotetta jotka esittelen myöhemmin (37€ yhteensä) ja sain mukana 11 näytettä neljästä Etude Housen eri naamarasvasta. Itse tilaan aina ilmaisilla postikuluilla, jolloin paketilla menee 2-3vk saapua, eikä jää tulliin.


Yksi lempparipaikkani ostaa vaatteita on ehdottomasti Yumetenbo. Moni alan harrastaja tietääkin tämän, mutta monille muille se ei välttämättä sano yhtikäs mitään. Rakuten globalista tilaaminen on ehkä epäselkein ja eniten päänvaivaa aiheuttavin asia ikinä, mutta kunhan tunnuksien ja google kääntäjän käytöstä selvitään, niin shoppailutaivas on auki. Yumetenbolla suureksi miinukseksi voisin sanoa postikulut, jotka menevät hinnan mukaan sekä EMS jämähtää jokainen kerta tulliin ja paketti viettääkin siellä enemmän aikaa kuin tarpeellista.
Omat käytetyimmät lempivaatteet ja kengät taitaa kaikki ollakin Yumetenbolta. Kaupan kuviin ja mittataulukoihin kannattaa suhtautua varauksella, koska yleensä värit ei ole tasan sitä  miltä näyttää ja koot voi olla täysin muuta kuin taulukossa sanotaan. Kengät on aina ollut sitä kokoa mitä luvataan, mutta vaatteista otan aina vaan pienimmän koon(olen Suomessa kokoa s) ja joka kerta suunnilleen sopii.

Noppin.com ei ole yksittäinen verkkokauppa, vaan shopping service, jonka kautta voi tehdä tunnukset ja selata japanilaisia nettikauppoja.(mm. rakuten, yahoo!japan auctions) Noppinilla voit (melkein) itse ostaa tuotteet nettikaupasta taikka huutaa huutokaupasta mitkä eivät normaalisti postita Japanin ulkopuolelle. Noppinin sivut ovat selkeitä käyttää ja tilausprosessi on selitetty myös selkeästi. Ylimääräisiä kuluja toki tulee hieman koska shopping servicen on saatava palkkiokin, mutta tätä suosittelisin yli muiden palveluiden sen vuoksi, että siinä pääsee shoppailemaan tuotteet itse . Paljon plussaa myös siitä, että postitusvaihtoehtoja on useita tarjolla!(useilla ostospalveluilla on vain ems) Tätä kautta ostin mm. Liz lisan matkalaukkuni ja Liz lisan topin.


Ebaysta en ole löytänyt useita lempparimyyjiä, joilta tilaisin aina uudestaan ja uudestaan. Keräsin kuitenkin muutamia suosikkeja, joiden tuotteisiin olen ollut erityisen tyytyväinen ja valikoima ei ole niin sekava.


Täältä olen tilannut vaaleanpunaisen rusettilaukkuni(nähtävissä mm. täällä ) ja olen ollut hurjan tyytyväinen! Hinta laatusuhde on parempi kuin halpakiinakamppeissa yleensä ja tilaus tuli nopeasti perille. Vaatteita en ole tilannut täältä, mutta ainakin laukkuvalikoima on ihan kattava ja omani oikein mainio kapistus.


Täältä tilasin samaisessa postauksessa näkyvän paidan ja myyjän kaupassa on yleensäkin ihan hirmu söpöjä tuotteita! Hinnat on muutaman euron kalliimpia kuin ebayn halpakaupoissa yleensä, mutta postitus on suurimmassa osassa ilmainen sekä nopea.


Täältä ostin uusimman ostokseni, minkä esittelen täällä myöhemmin tulevassa postauksessa. Tämä kauppa näyttäivi myyvän paljon gyaru-tyylisiä ja muihin katutyyleihin sopivia vaatteita(suurinta osaa veikkaisin replicoiksi?) hieman kalliimmalla kuin yleensä nämä ebayn halpakiinakauppa myyjät myy, mutta minä ainakin olin tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen. Tuotteissa ei näyttäisi olevan ilmaisia postituksia, mutta muutaman euron posteilla paketit tulee perille noin kahdessa viikossa.


Näissä myyjissä sinänsä on sinänsä hassua se, että pyrin yleensä ostamaan ebay myyjiltä joilla on väh. 99% positiivista palautetta. Vaikka paketti hukkuisikin postiin, on vastuulliselta myyjältä suurempi mahdollisuus saada rahat takaisin taikka korvaava tuote. Näillä muutamalla myyjällä tosin negatiivisia palauteitta onkin vain kourallinen ja palvelu ollut hyvää, joten voisin silti suositella lämpimästi!


Tältä myyjältä ostin ensimmäiset korealaiset meikkini ja olen ollut aina hirmu tyytyväinen! Paketit on aina tulleet viikon kuluessa jopa ilmaisella postituksella ja myyjä auttoi suosittelemassa minulle sopivia bb-voiteita. Hinnat on BeatynetKorean luokkaa, vaikkakin valikoima pienempi.

Ebaysta ostaminen:

Vaikka iso osa teistä ehkä osaakin sekkailla ebayssa oman mielen mukaan, on se monille vielä mysteeri ja ajattelin hieman jakaa omia vinkkejäni, jotta ebayn ihmeellinen maailma aukeaisi kaikille. :P
Ebayhan on sivu, jossa voi myydä ja huutokaupata omia tavaroitaan taikka perustaa oman kaupan. Näin ollen kysymykseen "onko ebay luotettava kauppa" ei ole oikeaa eikä väärää vastausta, sillä jokainen myyjä on omansa ja niitä löytyykin joka lähtöön.
Mistä tiedän että tavara tulee perille ja on juuri sitä mitä pitikin? Itse pyrin ostamaan aina myyjiltä, joilla on väh. 99% positiivista palauttetta, jos vain mahdollista. Ebayssa pyörii samoja tuotteita useilla eri myyjillä eri hinnoin ja pyrin valitsemaan myyjän, jolla on paras palaute ja sijainti. Jos kuitenkin uloste osuu tuulettimeen, niin sen leviämisen voi estää valitsemalla vastuullisen myyjän. Mitä parempi palaute(prosenttien lisäksi tarkistan aina millaista negatiivista palautetta myyjä on saanut ja kuinka niihin on vastattu), sitä todennäköisempää on saada korvaava tuote taikka vaihtoehtoisesti rahat takaisin jos paketti sattuukin hukkumaan postissa. Vaikka myyjä paketin lähettäisikin tunnollisesti, voi se silti kadota maailmalla kuin pieru Saharaan. Jos näin käy, ei kannata suoraan jättää negatiivista palautetta vaan ottaa rohkeasti yhteyttä myyjään. Ebay ilmoittaa automaattisesti että case opened, jos ottaa myyjään yhteyttä ongelman sattuessa ja antaa tietyn ajan minkä sisällä myyjän tulisi löytää miellyttävä ratkaisu ongelmaan. (tämän jälkeen en tiedä mitä tapahtuu kun ei ole koskaan käynyt niin, ettei myyjä vastaa taikka tarjoa ystävällisesti ratkaisua, mutta ebayssa on buyer protection joka suojaa ostoksiasi)
Minulla on pari kertaa kadonnut paketti postissa, mutta aina olen saanut joko uuden tuotteen veloituksetta taikka rahat takaisin myyjältä.

Tästä pääseekin postitukseen. Ebayssa on yleensä tarjolla free shipping vaihtoehtona, jolla paketti yleensä tulee kirjattuna kirjeenä suoraan postiin jäämättä tulliin n. 1½-3 viikossa. Suurin osa myyjistä on Kiinassa ja sieltä postittaminen tosiaan kestää muutaman viikon, itse yleensä alan huolestua vasta kuukauden päästä jos huolestumisen aihetta on. Euroopan sisällä paketit tulee viikossa ja postitusvaihtoehtoja on enemmänkin. Ems ja dhl tms. on kalliimpia ja yleensä jäävät tulliin, mutta niitä harvemmin on edes tarjolla automaattisesti.

Miten sieltä sekasotkusta löytää sitä mitä haluaa? Ebaysta voi hakea hyvinkin tarkasti tuotteita rajaten hintaa, kuntoa, väriä, kokoa tms. mutta kaikki myyjät eivät esimerkiksi värejä ja kokoja määrittele kuin otsikkoon ja kuvaukseen.(esimerkiksi silloin kun värivaihtoehtoja on vain yksi)
Pelkästään hakusanoilla voi saada kaiken aikaiseksi, sillä ebayn otsikot ovat yleensä mitä mielikuvituksellisimpia. :D Otsikko määrittää paljon sitä miten tuote hausta löydetään, joten suurin osa on muotoa "NEW womens ladies hot fashion sexy beautiful floral party sun summer chiffon lace ribbon dress s/m/l"
Ebaysta hakiessa ei siis kannata miettiä mitä takana olevat ihmiset ajattelee järjettömän kuuloisista hauista, vaan rohkeasti laittaa ihan kaiken hakukenttään mitä tuotteelta toivoo. :D Omat hakuni ovat aina luokkaa "womens pink high heels bow cute ankle boots"

Sitten kun on löytänyt sen mitä haluaa, kannattaa hakea vielä kyseisen tuotteen tuntomerkeillä(otsikosta osa) jotta näkee, onko samaa tuotetta myynnissä muilla myyjillä ja mihin hintaan.

Mitä jos tuote ei kuitenkaan vastaakaan odotuksia? Karvaita pettymyksiä tulee monesti kun ensimmäisiä kertoja tilaa, lähinnä kun tilaa massatuotettuja kiinahalpatuotteita. Aina pitää henkisesti varautua siihen, että tuote ei vastaa välttämättä täysin kuvaa. :I Pitsi erilaista, kangas läpinäkyvämpää jne. Minä olen kuitenkin suunnilleen oppinut arvioimaan, miltä tuote tulee näyttämään oikeassa elämässä. Sellaisia perusjuttuja olen huomannut, että yleensä hameen/mekon helmaan uhrataan monesti paljon vähemmän kangasta kuin kuva antaa ymmärtää, kankaat on monesti hieman läpinäkyvämpiä  ja jos mitat kuulostavat järjettömiltä, ne todennäköisesti eivät oikeasti sitä ole. Olen ostanut paidan jonka rinnanympärykseksi oli listattu 64cm luottaen vain siihen s/m/l kokolappuun ja lopullinen tuote itseasiassa  oli hieman löysähkökin minulle. :D
Kengät sekä asusteet on sen sijaan aina ollut sitä mitä kuva lupaa.

Tässä kaikki tällä kertaa, toivottavasti näistä on hyötyä!

4 kommenttia :

 1. Tilasin 45 eurolla koreanetistä,yoivon että onnistuu,pelottaa vähän miten menee,kiitos vaan.....

  VastaaPoista
 2. Luettuani tän postauksen ,sorruin tilaamaan tuolta beautykoreanetistä...Liityin paypaliinkin tän takia ja nyt jännitän miten hitossa tää toimii ja saankohan oikeasti tuotteeni .Joko sun tuotteet muuten tuli??Mitä kaikkea olet ntilannut sieltä??Ite tilasin 58 dollarilla,mutta olisin halunnut vaikka mitä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä postauksesta on jollekin hyötyä! Minä olen tilannut BeautynetKorealta kolme kertaa jo ja joka kerta ollut oikein mukava kokemus. Viimeisin tilauksista tulikin viime viikolla kotiin, joka kerta mennyt noin kaksi viikkoa tai hieman alle kun ilmaisella postituksella tilaa. Itse olen tilannut kasvojen hoitoon tuotteita, lukuisia huulimeikkejä, poskipunia ja satunnaisia muita meikkejä. Esittelen korealaisen kosmetiikkani tässä mahdollisesti jossain vaiheessa bloginkin puolella. Toivottavasti sinun tilauksesi tulee pian perille ja tuotteet ovat mieluisia!

   Poista
 3. Juu, Olen himoinnut aasialaisia tuotteita jonkun aikaa,mutta en ole tiennyt mistä uskaltaisi tilata.Nyt odottelen tosiaan ja aika edullisia oli, oli 15% alea ja päälle5% niitä kerryttämispisteitä.Lisäksi luki,että on yli 50 dollarin tilauksille ilmainen huulikiiltokin. Kivan näköisiä kulmakarva värejä tilasin ja ylisöpöjä tony molon panda voiteita.Se sample shoppikin vaikutti kätevältä ja toivon saavani ilmaisia näytteitäkin:)
  Nyt tekee mieli niitä any cushion meikkivoidepuutereita,mutta täytyy miettiä ,jos saan joululahjaksi rahaa.Ja jokin niissä kaikissa milky white ja virgin peach tuotteissa vetoaa muhun:) en edes oikeen tiedä kui..
  Mutta joo,infoan ,kun olen saanut tilauksen ,että millaisia olivat.

  VastaaPoista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!

Starberry Lipgloss @Instagram