You told me that falling cherry blossoms were the tears of spring

Hieman erilaista asukuvaatälläkertaa. Hih.
Monet teistä ehkä muistaakin, että pari vuotta taaksepäin puin kimonoita ahkerastikin vielä. En minä niiden rakastamista lopettanut, vaan pikkuhiljaa vain jotenkin jaksaminen ja muistaminen hiipui. Nyt kuitenkin tein opinnäytetyötä japanilaisten kanzashien pohjalta ja muutaman viikon kuvien selaamisen jälkeen alkoi paluu kimonojen pariin poltella niin että oli pakko myllätä läpi kaikki kokoelmat. Sattuipa vielä niin, että seijin no hi oli ollut pari päivää takaperin ja se oli vain bensaa liekkeihin.

Koska edellisesta kerrasta oli jo se kaksi vuotta aikaa, tuntuu kaikki tekniikka olevan aivan hukassa. Ehkä epämääräisin kitsuke mitä olen pitkään aikaan räpeltänyt, mutta näin pitkän tauon jälkeen se voisi olla sotkuisempikin. Pientä viilattavaa siellä täällä, mutta pienellä värkkäämisellä saan toivottavasti pian jo katseenkestävää yhdistelmää aikaiseksi. Pahoittelen tällä kertaa hieman rakeisia kuvia, koska jouduin kuvaamaan pimeässä ja muokkaamaan rankemmalla kädellä.


Huijasin ehkä hieman, ei täällä ole kirsikankukkia. Valitsin vaaleanpunaisen furisoden, jossa on kuviona muunmuassa krysanteemeja sekä shiboria. Obi on vintage maruobi(tai siis, maru mistä on tehty nagoya, mutta shhh sitä ei kerrota!), jossa on luumunkukkia, kurkia ja lisää krysanteemeja.
Hihathan tässä on lyhkäiset jopa kimonoksi, mutta en anna sen haitata menoa. Tähän olisi ihana yhdistää jotain tumman vihreää! Tällä hetkellä valikoimani (komono)asusteisiin ei ole parhaimmasta päästä, joten sinisellä obijimellä ja punaisella obiagella mennään. Vuosien pähkäilyn jälkeen mietin edelleen, että olisikohan asiallista ostaa furisodelle kuuluva juban?

Tämä innostus ei tasan jäänyt tähän, vaan opinnäytetyö tuli myös kalliimmaksi kuin luulin alunperin. Iskin silmäni erääseen furisodeen ja mukaan tarttui hieman muutakin krääsää, jotka esittelen kunhan ne saapuvat.

Here are some a little bit different outfit photos this time! Some of you might remember that I used to wear kimonos a lot a couple of years ago. I did not stop loving kimonos but I kinda forgot and got too lazy. While doing my thesis about Japanese kanzashi, I got my inspiration back. I haven't worn kimono in two years so I had hard time putting together this kitsuke. It's not the prettiest I've done, but I just have to rehearse all this a little bit. Haha, I fooled you, there are no cherry blossoms here. I chose to wear my pink furisode with kiku(chrysanthemum) and shibori motifs. I paired it with my vintage maru obi with crane, plum blossom and kiku pattern(it's actually nagoya obi made from maru, but shhh don't tell anyone!) I'd like to wear this furisode with green accessories/komono, but right now I only have a small collection of them so I had to wear blue obijime and red obiage. I also think that it would be appropriate to invest in a real furisode juban.

I also made some new purchases as I fell in love with a furisode and also some accessories somehow wandered into my shopping cart at the same time. There's a small sneekpeak above, but I'll show them properly later when they arrive!

4 kommenttia :

  1. ihania kuvia ja kaunis kimono! En itse ole ollenkaan perillä termistöstä sun muusta, joten noin puolet tekstistä jäi ymmärtämättä xD Tässäpä hyvä syy opiskella vähän sanastoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos! :D Yritin miettiä mahdollisimman selkeää tekstiä, mutta koska näille termeille ei ole millekään muille kielille käännöksiä, en lähtenyt sitten itse peukaloimaan niitä etten loukkaa kenenkään esi-isiä tai muuta herkkää :---D Hah

      Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!

Starberry Lipgloss @Instagram