PARHAAT LUOMIVÄRIPALETIT: MIKÄ VIE VOITON?

FRIDAY, DECEMBER 09, 2016
 
Vahva meikki on pinnalla ja kaikilla tulee olla Nakedit ykkösestä kolmoseen, vähintään. Vai onko näin? Olen aina ollut hieman huono ostamaan luomiväripaletteja, vaikka ne yleensä ovat kaikista edullisimpia monipuolisuuteensa verrattuna. Niitä on kuitenkin kertynyt pikkuhiljaa useampia ja ajattelin esitellä ja vertailla omistani parhaat ja tunnetuimmat.

Yleensä sanotaan, että kosmetiikassa kalliimpi on lähes aina laadukkaampi ja parempi. Kuitenkin huolellisella taustatyöllä voi parempaa laatua saada huomattavasti edullisempaan hintaan. Miten pärjäsi vertailussa halpikset kalliita vastaan?

Kuvissa ei ole kokeiltuna aina kaikkia sävyjä, vaan käytetyimpäni. Reiluuden nimissä kaiki swatchit on tehty siveltimellä, ei siis sormella pyyhkien, pohjana Macin soft ochre paint pot, jolla pohjustan luomeni päivittäin. Tässä myös hyvä tuotevinkki silmämeikin pohjustukseen, ilman pohjustusta ei kalleinkaan luomiväri yleensä pysy hyvänä koko päivää! Pohjustus myös antaa tasaisen pohjan luomivärille, niin väriltäänkin kuin pinnaltaan. Itsellä ainakin on raskaat ja rasvoittuvat luomet, joten luomivärin laittaminen ilman pohjustusta ei käy enää edes mielessä.

Ensimmäinen laadukkaampi luomiväripalettini oli Urban Decayn Naked 2. Nakedit ovat keräneet mainetta aivan luomivärien huippuina, näitä löytyy niin ammattilaisilta kuin amatööreiltäkin. Miten käy kulttipaletin vertailussa?
Nakedilla oli ostohetkellä hintaa 49,90€ Beautybayssa. Luomivärejä on 12, jolloin yhdelle napille jää hintaa hieman yli neljä euroa. Tämän hintaiselta paletilta odottaisi ihmeitä, mutta hintaansa nähden pigmentti on hyvin keskinkertainen. Näistä lähtee väriä ihan hyvin lähes kaikista, mutta samaa ei voi sanoa kaikista saman sarjan tuotteista. Kolmannessa on upeat sävyt, mutta pettymys oli kova kun sitä kokeilin. Useista sävyistä sai sormella irti vain hieman kimallusta tai haalean värin, siveltimellä ei sitäkään vähää. Uusin villitys on Naked basics, jota olen itsekin kokeillut, ja kokemus oli hyvin keskinkertainen. Samaan hintaan saa huomattavasti laajemman valikoiman sävyjä ja paremman pigmentin, kunhan vain jaksaa etsiä. Meinasin itsekin sortua tähän kätevään pikkupalettiin, mutta siskoni omaa käyttäessä ymmärsin, ettei se vastaa tarpeitani. Pakkaus näissä on kuitenkin jämerä ja muovinen, eli ei rähjäänny reissussa niin helposti! Mukana tulee myös kaksipäinen sivellin, jota itse enää harvemmi käytän Zoevan sivellinpaketin rinnalla. Kaikesta kritiikistä huolimatta Naked 2 on oikein käypä ja laadukas paletti, joskin ylihinnoiteltu ja ylihypetetty.
Harmittaa, etten saanut Naked 3 mukaan tähän vertailuun, sillä en päässyt tähän hätään käpälöimään ja kuvaamaan siskoni palettia.The Balmin Nude 'tude paletin tilasin Cocopandalta joskus, kun siitä hyvän tarjouksen löysin. Muistaakseni maksoin noin 26€, muualla pikaisella vilkaisulla hinnat liikuvat näköjään 35-45€ tienoilla. Tässä, kuten Nakedissakin, on 12 sävyä. Hintaa yhdelle napille jää siis noin 2€. Tämä paletti on täynnä ihania pigmenttisiä sävyjä, ainoastaan yksi väri ei laadultaan vakuuttanut. Varsinkin vaaleimmat sävyt ovat huomattavasti Nakedia pigmenttisempiä, valkoinen on ihan valkoinen eikä pelkkää kimalletta. Luomivärien koostumus on ihanan silkkinen ja pehmeä! Tämä ei kuitenkaan sävyiltään ehkä ole se monipuolisin arkimeikkiin, mutta hieman näyttävämpään ehdottomasti ihana. Mukana tuleva sivellin ei kauheasti minulta kehuja kerää, mutta tämä on yleensä ihan vain ekstrana mukana.Uusin tuttavuus on Morphen 35O, jonka nappasin Beautybaysta kun sitä vihdoinkin hetken aikaa oli saatavilla. Morphen paleteissa on edhottomasti yksi parhaista hinta-laatusuhteista! Näillä on nimittäin hintaa vain 26€ kyseisellä nettisivustolla ja sävyjä tässä on nimensä mukaan 35. Näitä saman sarjan paletteja on useita, joista tämä taitaa olla suosituin. Yhdelle sävylle jää siis hintaa vain 0,75 euroa, tässä paletissa on vielä ylempänä mainittuja isommat napitkin!
Lähes kaikki sävyt ovat todella pigmenttisiä, erityisesti kolme kaikista shimmereintä sävyä. Näille ei tee kuva oikeutta ollenkaan, mutta todellisuudessa tämä kuparinen, vaaleanpunainen sekä pronssin värinen on verrattavissa Makeup Geekin ihaniin foiled-luomiväreihin. Niillä kuitenkin on hintaa lähes 10 euroa yhdellä napilla, ja vierekkäin kokeiltuna eroa tämän vaaleanpunaisen ja Mug:in in the spotlightin välillä ei oikeastaan ole.

Tämä on tällä hetkellä monipuolisin ja käytetyin palettini, joka käy arkeen ja juhlaan. Pelkistetty muovipakkaus saattaa huijata luulemaan sisältöäkin pliisuksi, mutta näissä ainoastaan pakkauksessa on säästetty. Morphen paletit ovat myös eläinkokeettomia ja vegaaneita, joten ne sopivat kaikille! Nämä ovat meikkitaitelijoilla kovassa suosiossa ja Instagramissa törmää usein.

Viimeisinä kaikista neljästä edullisin BH cosmeticsin Carli Bybel-paletti, joka on aikaisemminkin vilahdellut blogissa ihanan värimaailmansa johdosta. Luomivärisävyjä tässä on kymmenen ja highlightereitä lisäksi vielä neljä. Mikäli Carli Bybel ei ole vielä tuttu, niin kipin kapin seuraamaan youtubesta! Tätä palettia odotettiin kuin kuuta nousevaa ja itse ostin sen heti kun varastossa taas oli. Paletin pigmentti on suunnilleen samaa luokkaa kuin Nakedin, mutta hintaa on alle 1/3. Ilman postikuluja paletti on BH cosmeticsin sivuilla tällä hetkellä 14,50$, tähän hintaan harvemmin saa edes näitä neljää korostusväriä! Luomivärien vaaleimmissa pigmentti on hintaansa nähden oikein hyvä, mutta kaksi vaaleinta tuppaa hukkumaan minun ihonsävyyni. Värimaailma paletissa on ihana, sillä violetit sävyt istuu luomelle luonnollisesti. Silmäluomien luonnollinen sävy yleensä taittaa hieman violettiin, joten lopputulos ei näytä vahingossakaan siltä, että on otettu osumaa aamuyöllä grillijonossa. Jos saisi yhden sävyn vaihtaa, niin jonkun lämpimän tumman ruskean mattasävyn ottaisin tähän vielä!

Carli Bybel-paletista on tullut yksi käytetyimpiä tuotteitani, se on nimittäin lähes päivittäin osa meikkirutiiniani. Tämä kulkee minulla reissussa aina mukana, sillä luomivärien lisäksi tässä on korostusväri - hätätapauksessa tummin niistä toimii myös aurinkopuuterina. Paletin ostin luomivärien vuoksi, mutta lemppareiksi on noussut nämä kaksi vaaleinta highlighteria. Oikeastaan koko paletti on ollut pelkkä positiivinen yllätys, eikä pahvisesta pakkauksesta huolimatta ole matkustamalla pilalle mennyt.

Näitä vertailemalla ja esittelemällä yllätyin itsekin, että positiivisimmat yllätykset löytyivät halvimmasta päästä! Löytyykö teiltä omia kokemuksia näistä, taikka muita lempparipaletteja?

2 kommenttia :

  1. Onpa nätti tuo Carli Bybelin paletti! Itse kotiutin vasta ensimmäiset UD:n palettini, Morphea olen harkinnut monesti mutten ole ollut varma että onko se odottelun arvoinen. Nyt taitaa olla pakko tilata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Morphe on ollut ehdottomasti hintansa arvoinen! Siskolleni ostin Morphen mattapaletin jouluksi (kirjainta en nyt tähän hätään muista) ja tämä oli myös mieluinen sekä laadukas :)

      Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!