15-VUOTIAAN MINUN VINKIT TÄYDELLISEEN MEIKKIIN

FRIDAY, JUNE 02, 2017Koulujen loppuessa meikkivinkkejä kysellään ja jaetaan kaikkialla, joten päätin kantaa korteni kekoon. Minusta tuntuu, että 15-vuotiaat skippaavat nykyään sen kiusallisen vaiheen ohi kokonaan, ja painelevat suoraan ostamaan beauty blendereita ja contour-paletteja harjoitellakseen youtube-videioiden kanssa. Nykyään arvostetaan, ei pelkästään meikin määrää, vaan meikkaamisen taitoa nuorten keskuudessa ihan eri tavalla. Kauneusgurujen seuraaminen ei ollut viisi vuotta sitten niin pinnalla, joten omat lähtökohtani olivat heikommat. Ja taidot surkeat.

Olen ollut tämän viikon kipeänä kotona, enkä ole päässyt toteuttamaan niitä blogipostauksia, jotka halusin. Keräsin kuitenkin energiani ja ajattelin, että olisi hauskaa kirjoittaa hieman meikkaushistoriastani. Millainen oli ajatusmaailmani meikaamisen suhteen 15-vuotiaana, kuinka loin täydellisen meikin?Kaikkien harmiksi, minulla ei ole enää tätä oranssimpaa meikkivoidetta jäljellä esimerkiksi. Joka tapauksessa tämäkin on useamman sävyn liian tumma, luulinko kesällä ruskettuvani?

Meikkivoiteessa enempi on parempi. Kannattaa valita useamman sävyn tummempi meikkivoide, sillä niitä on todennäköisemmin tarjouksessa. Peittääkin paremmin, mutta kaulaan ei kannata häivyttää, ettei paita sotkeennu. Paras levitys on sormilla tai sottaisella meikkisienellä! Minulla meni vuosia löytää hyvä (tai edes oikean värinen!) meikkivoide. 15-vuotiaana tilasin myös ensimmäisen bb-voiteeni. Kaikki neljä niistä väärässä sävyssä. Toistakaa perässä: oranssi on universaali sävy kaikille!

► Puuterin tarkoitus on peittää. Siksi sitä pitää hieroa naamaan useampi kerros, nimenomaan hieroa. Peitevoidetta ei tarvitse kukaan, kunhan on valinnut tarpeeksi tumman meikkivoiteen ja kerrostanut sitä myös silmien alle ja jokaiseen näppyyn. Turhaa rahastusta. Pohjustus? Rahastusta.

► Ensimmäiset vuodet meikkasin ilman meikkisiveltimiä. Kuten muutkin meikkini siihen aikaan, suurin osa välineistäni oli alennuksesta tai Ebaysta. Turhaa rahastusta siveltimet, kun kerta sormilla ja mukana tulevilla sienillä pääsee pitkälle!
Ohuet kulmakarvat ovat parhaat ja sopivat kaikille, varsinkin jos puolesta välistä lähtien ne on nypitty säälittäviksi viiruiksi. Jotka kääntyvät alaspäin. Ei myöskään haittaa, jos kulmakynän väri on hieman punertava: kunhan ensin nypitään liikaa ja sitten täytetään.

► Rajaukset on must. Ilman pötkörajauksilla saavutettuja pyöreitä nukkesilmiä kukaan oppa tai senpai ei koskaan tule huomaamaan sinua. (Mutta tämä huom vain ernuille, ei pissiksille) Rajauksien myös kannattaa olla tussilla tehtyjä ja loppua siihen mihin silmäkulmakin. Ei vedenkestävää.

► Ripsivärillä ei ole väliä, kunhan sitä on paljon. Mikäli kyseessä on erityistilaisuus, irtoripset on tähän täydelliset. Irtoripsiä ei kuitenkaan raaski leikata, vaan loput vedetään silmäkulmista yli. Kiva cat eye, miksi lopputulos olisi raskas ja väsyneen näköinen?

► Luomivärin on oltava mahdollisimman kimaltavaa ja pigmenttistä, koska pohjustus on rahastusta. Paljaalle luomelle suoraan. Valkoista sisänurkkaan ja ulkonurkkaan kuparia, sillä tämä korostaa mukavasti vihreitä silmiä. Blendaukseen kuluu turhaan aikaa, joten sormella töpöttely riittää.


Jos käy niin, että ripset yltää vieläkin liian pitkälle, kannattaa ne yhdistää alaripsiin rajauskynällä. Luonnollinen, kaunis lopputulos!

► Poskipunan ja aurinkopuuterin laadulla ei ole väliä - samaa kamaa kaikki. Kunhan väriä tulee, eikä kemikaalit haise nenässä liian pitkään. Ebayn poskipunapalettia käytin yllättävän pitkään, ennen kuin ymmärsin ajatella turvallisuutta. Nykyään menee ihon terveys edelle!

► Paras huulipuna on nude tai vaaleanpunainen. Maalaisjärkeä tällainen. Huultenrajauskynät on rahastusta, sillä ne ovat vain laihoja pitkiä huulipunia.

2011-look herätettynä henkiin. Joko voitte kuulla mopopoikien keulivan?

En minäkään. Mikäli voisin, läimäyttäisin 15-vuotiasta minua siveltimellä otsaan ja kertoisin, kuinka kaikki mitä luulin tietäväni meikeistä oli väärin. Moni häpeää ensimäistä humalaansa, minä häpeän ensimmäistä meikkivoidettani.

Kiitos, anteeksi ja hyvää alkavaa kesäkuuta kaikille! Millainen oli teidän meikki 15-vuotiaana, vai oliko meikkiä laisinkaan?

14 kommenttia :

 1. Hahaa, olipa ihanasti toteutettu postaus! :D 15-vuotiaana mun meikki oli ainoastaan meikkivoide + puuteri, ripsaria en osannut käyttää, kulmaväristä ei ollut tietoakaan, eli tavotteena oli mahdollisimman flat naama. :D
  http://sannialina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä aloitin meikkaamaan 12-vuotiaana laittamalla pelkkää harmaata kajaalia. Ei siis ripsiväriä kaverina. Olisikin ollut pelkkä meikkivoide edes! :D Kiitos!

   Poista
 2. Haha, ihan sairaan hauska postaus! :-D

  VastaaPoista
 3. 8.5 vuotta sitten, kun olin 15 ja gootti, meikkivoide oli ihan liian valkoinen (vaalein mitä kaupasta löytyi) samoin puuteri (samalla taktiikalla kun meikkivoide). Meikkivoide levitettiin tietenkin sormin, goottina tietenkin silmät sotkettiin kajaalilla eli näytin turpaan vedetyltä. :,D muistoja
  Nykyään en käytä meikkivoidetta, ainoastaan viimeistelypuuteria hillitsemään ihon kiiltoa, kulmakynää, ripsaria ja minusta tuli huulipunahullu.
  Totta kyllä, että nykyajan teineiltä jää kokonaan se nolo vaihe pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisinpa itsekin löytänyt nämä valkoiset meikkivoiteet, olisi nimittäin sopinut kalpeaan naamaani huomattavasti oranssia paremmin! :D oma goottivaiheeni ei kestänyt kauan, joten suurta tuhoa en meikkitaidoillani kerennyt saada aikaan

   Poista
 4. Haha! Tää meikki on just sellanen "senpai huomaatko minut?" Aivan ihana postaus. :'D
  Itse 15-vuotiaana meikkiä en oikeastaan käyttänyt. Luotin luontaiseen kauneuteeni, juuri ja juuri rippijuhlia varten annoin (onneksi) äidin meikata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe kiitos! Minulla ei kotona ollut meikkiesikuvaa tai ketään meikkaamaan minua, sillä olen siskoksista vanhempi ja äitini ei meikkaa paljoa. Jouduin siis luottamaan omaan talenttiini :D

   Poista
 5. Haha, ihana postaus ♥ Tätä oli todella mukava lukea ja ajatella samalla niitä omiakin teiniaikaisia meikkimokia :D

  ♥: Ane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niitä on aina mukava miettiä taaksepäin, kunnes muistaa, että oikeasti lähti talosta sen näköisenä :D

   Poista
 6. Tää oli tosi hauska postaus! Itse en tarkalleen ottaen enää muista, että millainen meikki mulla 15-vuotiaana oli. 16-vuotiaana tosin mun meikit alkoi olla jo tosi övereitä. Rajaukset oli epätasaiset sekä irtoripset silmässä ihan hassusti, huh. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä muutos 14-vuotiaasta 16-vuotiaaksi oli ehkä suurin, sillä aloin panostamaan laatuunkin! :D Kiitos paljon!

   Poista
 7. Ihan sairaan ihana (ja hauska) postaus <3

  VastaaPoista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!