BARCELONA

TUESDAY, AUGUST 15, 2017
Pääsin vihdoin sunnuntaina illalla kotiin asti kahden viikon visiitiltä poikaystäväni vanhempien luokse. Olin suunnitellut kolme ajastettua blogipostausta, mutta sainkin ajoissa näistä valmiiksi vain edellisen. Blogihiljaisuus on kuitenkin nyt rikottu pienen matkapostauksen merkeissä! Vaikka olen elämässäni matkaillut useissa maissa, en ollut koskaan aikaisemmin käynyt Barcelonassa taikka Espanjassa ollenkaan.

Minulla ei ollut mitään ennako-odotuksia, joten poikaystäväni vei minua katsomaan parhaimpia nähtävyyksiä ja suosikkikohteitaan. Koska sain oman kamerani huollosta vasta eilen, ei matkalla tullut kuvattua liikaa. Meillä oli matkassa toki poikaystävän kamera, mutta koska loman tarkoitus oli rentoutuminen ja ihmisten tapaaminen, räpsin kuvia lähinnä vain muistoiksi.  Kokosin tähän postaukseen parhaat palat reissusta, niistä vähistä kuvista mitä käteen jäi!


Lennot meillä oli Norwegianilta ja pääsimme kotiin lähes ajallaan (kiitos VR 0/5 never forget) Barcelonan kentällä olevasta lakosta huolimatta. Jostain syystä aina meidän matkustaessa, jommalle kummalle matkustuspäivälle sattuu lakko. Joko lakkoja on aivan liian paljon, taikka meillä on mahdottoman huono tuuri!

Koska meillä oli normaalia enemmän päiviä perillä, suinkaan jokaisena päivänä ei suunnattu Barcelonaan, vaan ihan vain istuttiin läheisessä kahvilassa ja rentouduttiin.  Poikaystäväni vanhemmat eivät oikeastaan asu itse Barcelonassa, vaan 30 minuutin junamatkan päässä viereisessä kaupungissa. Granollersista löytyi kuitenkin kauppaa, kahvilaa ja hyvät liikenneyhteydet, joten se oli mukava paikka majoittua. Ostoksistani lähes kaikki tein oikeastaan siellä, koska Barcelonan keskustan myymälät olivat valtavia ja ruuhkaisia pitkine jonoineen. Teen kaksi erillistä ostospostausta piakkoin, vaikka montaa vaateostosta en tällä kertaa tehnytkään. Stay tuned!


Vaikka kaikki Sagrada Familian kaltaiset nähtävyydet tuli vilkaistua läpi, ehdottomasti yksi lemppariasioistani Barcelonassa oli arkkitehtuuri. Turistivilinästä kun hieman poikkesi sivumpaan, kaikki kadut olivat niin kauniita vanhoine taloineen! Espanjalaisilla on myös tapana pitää paljon parvekekukkia (voi kuinka näitä on meillekin toivottu, oliivipuuta myöten!), mikä tekee kaupunkimaisemasta vielä kauniimman.

Rantaa ei Granollersistä löydy ja Barcelonan törkyinen turistiranta ei meitä houkuttanut, joten suunnattiin bussilla Mataroon. Tänne menee Barcelonastakin juna, jolla paikallisia saapuu paikalle paljon. Ranta oli siisti ja turistivapaa ja jäi mieleeni yhtenä reissun parhaimmista paloista! Merivesi oli todella lämmintä ja aallot isoja, joten uskaltauduin uimaan ensimmäistä kertaa vuosiin. Suosittelen kaikille, jotka Barcelonan suunnalle matkustavat ja mukavaa rantaa etsivät!

Lämpötila oli ensimmäisen viikon ajan yli 30, mutta Luficer-helteen iskiessä Eurooppaan, meillä sen sijaan tipahti lämpö 23-26 asteen tienoille. Kuljin hiukset kiinni, hikisenä ja hattu visusti päässä lähes koko loman, enkä meikkiäkään käyttänyt paljoa matkan aikana, joten aiotut asukuvat upeissa maisemissa jäi ottamatta. Muistettiin sentään ottaa muutama yhteiskuva, joista yhden uskallan vihdoin laittaa tännekin!

Ps, kahden viikon aikana en ruskettunut ollenkaan, mutten myöskään palanut kovasta helteestä ja auringon paahteesta huolimatta. Nyt pääsen jatkamaan aurinkolöhöilyä, sillä eilen meille saapui pitkään toivottu sohva parvekkeelle. Minkälaisissa merkeissä teidän kesä on sujunut?

4 kommenttia :

 1. Ihan sika ihania ja nättejä kuvia! Liityn lukemaan, kun tuntuu että sun blogin sisältö vois kiinostaa myös itseäni :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Niin upean upean näköistä!<3 Barcelona on sellainen kohde, jossa haluaisin käydä ihan lähivuosina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barcelonasta löytyi kyllä kaikenlaista! Itse en liikaa siellä aikaa viettänyt iltaisin, mutta päivällä oli ainakin hyvät mahdollisuudet shoppailla ja kierrellä nähtävyyksiä :) Turisteja riitti toki ihan tarpeeksi, mutta paikallisen kanssa oli helppo kiertää pahimmat rysät ja kiireisimmät ajat.

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!