MITÄ KOREALAINEN IHONHOITO OIKEASTI TEKI IHOLLENI?

WEDNESDAY, AUGUST 30, 2017
Korealainen kosmetiikka on alkanut kerätä suosiota Suomenkin sisällä bloggaajien keskuudessa, mutta se on monelle vielä mysteeri. Sitä mainostetaan innovatiivisena, erilaisena ja ihmeellisenä ja etenkin korealaista ihonhoitoa hehkutetaan maailman parhaaksi. Moni uskoo korealaisen ihonhoidon olevan quick fix onneen ja täydelliseen ihoon, vaikka tällaista parannusta harvoin saa edes reseptillä.

Minä vannon korealaisen ihonhoitorutiinin nimeen, enkä mistään hinnasta vaihtaisi pois. En kuitenkaan osaa nimetä yhtään ihmetuotetta, joka olisi tämän kaiken saanut aikaan, vaan se on kokeilun ja kärsivällisyyden tulosta. Sen sijaan tässä postauksessa kerron ihan kaiken, mitä korealainen ihonhoitorutiini on kokonaisuudessaan iholleni tehnyt.

Ihoni on parantunut iän myötä muutamassa vuodessa hurjasti, mutta aloin panostamaan ihonhoitoon kunnolla vasta muutettuani asumaan yksin Tampereelle. Käytin satunnaisia korealasia tuotteita aikaisemminkin, mutta nämä olin valinnut pakettien myyntitekstien perusteella. Ryhdyin rakentamaan omaan iholleni sopivaa rutiinia viime vuoden loppupuolella ja sen jälkeen muutos on ollut nopea.

Mitä korealainen ihonhoitorutiini on siis oikeasti iholleni ja minulle tehnyt?
Pienentänyt ja helpottanut tukkeutuneita ihohuokosia 

Minulla on ollut ongelmia mustapäiden sekä suurien ja tukkeutuvien ihohuokosten kanssa sitten teini-iän alun. Olen kokeillut kaikkea kuorinnoista lappuihin ja kosmetologikäynteihin, mutta mikään ei ole koskaan auttanut kuin korealaiset tuotteet. Kun otin käyttöön Cosrx:n kasvoveden ja BHA-kuorinnan, nenäni ja leukani ovat olleet täysin sileät. Meikki asettuu tasaisesti ja pysyy huomattavasti paremmin!

Saanut minut jättämään mekaaniset kuorinnat

Nykyisin kun minulla on BHA (Beta hydroxy acid) ja c-vitamiini käytössä rutiinissani, en ole tarvinut rakeisia kuorintavoiteita enää ollenkaan. Fyysiset kuorinnat vain ärsyttivät ennestään kuivaa ja atooppista ihoani, eivätkä jättäneet ihoani niin pehmeäksi kuin kemialliset kuorinnat. Toki k-kosmesta löytyy hellävaraisia mekaniisia kuorintoja, mutta nämä karkeat neutrogenat ja muut saivat jäädä.

Pitänyt ihon kosteutettuna
.
Minulla on ollut lapsesta asti kuiva ja atooppinen iho, joka varsinkin viime vuosina on hilseillyt ja kuivunut kasvoista lisää. Kokeilin monenlaista kosteusvoidetta Lidlistä apteekin reseptivoiteisiin, mutta minulle avun on tuonut vasta korealainen ihonhoitorutiini. Tapa kerrostaa kosteuttava toner, essence, seerumi, kosteusvoide ja mahdollisesti vielä yönaamio on todellakin auttanut pitämään kasvoni kosteutettuna. Sheet maskit tuovat myös ihanaa lisäkosteutusta, nyt ei enää meikkivoide hilseile pois tai kasvoja kiristä!

Tasoittanut ihon sävyä
.
Etanatuotteet ja c-vitamiini on omiaan haalentamaan ihossa olevia jälkiä, mikä minullakin näkyy. Ennen ihoni sävy oli punaisten jälkien täplittämä ja epätasainen, mutta nykyään sävy on tasaisempi. Ihoni on myös kirkkaamman ja kuulaamman näköinen, kiitos kirkastavien ainesosien!

Tasoittanut ihon tekstuuria

Hyvä kosteustasapaino ja kemialliset kuorinnat pitävät ihoni huomattavasti entistä pehmeämpänä ja sileämpänä. En koskaan ajatellut, että ihoni olisi näin sileä ja kimmoisa! Olen rakastanut erityisesti korealaisia naamioita ja aikaisemmin mainittua c-vitamiinia ja BHA:ta. Minulla on ollut aina suurimpana ongelmana ihossani valko- ja mustapäät, joista varsinkin valkopäät ovat aiheuttaneet itkua ja hammasten kiristystä. Näitä pieniä näppyjä poskissa on toki jäljellä vielä jonkin verran, enkä tiedä pääsenkö koskaan eroon, mutta siitä huolimatta iho on usein ilman meikkiä kuin vauvan peppu!
Vähentänyt finnejä

Tämän tekee myös ikä ja finnit voisin vähentää minimiin, mikäli jaksaisin jättää Netflix-napostelut pois. Nyt kuitenkin kun iho on hyvin kosteutettu ja ihonhoitorutiini sopii kasvoilleni, finnejä tulee entistä vähemmän. Mikäli näitä pirulaisia putkahtelee, ne menee usein ohi, ennen kun kerkeävät isommaksi: Cosrx acne pimple master patchit ovat aivan jumalaisia hoitamaan finnejä ja tulehdusta yön yli.

Aiheuttanut minulle ihottuman

Kyllä, aiheuttanut atooppisen ihottuman. Tällä haluan sanoa sen, ettei mihinkään hypetykseen kannata uskoa ihan sokeasti. Koreastakin löytyy edullisia tuotteita, joissa on halpoja ja huonoja ainesosia, kuten meidänkin markettikosmetiikasta. Mikäli tiedät olevasi herkkä jollekin ainesosalle, kurkkaa aina inci-lista. Minä en kurkannut Etude House wonder pore -kasvovettä ostaessa, ja tätä kaduin monta viikkoa. Runsas alkoholi aiheuttaa minulle kirvelevää ihottumaa suun ja nenän ympärille, ja tämä tuote oli tietenkin käytännössä silkkaa vettä ja alkoholia. Tiedän monia, jotka tästä pitävät, mutta omalle herkälle iholleni se oli liikaa, kuten L'orealin, Nivean ja muiden markettimerkkien lähes kaikki kasvovedet.

Nostanut tietouttani ainesosista ja niiden vaikutuksista

Ylempään viitaten, kaikki mikä Koreasta tulee ei ole automaattisesti ainesosien priimaa, mutta pääsääntöisesti korealainen kuluttaja on suomalaista tietoisempi siitä, mitä kasvoihinsa haluaa ja mitä ei. Korealaiseen ihonhoitoon paneutuessa tuli väkisin opittua, ja myöhemmin vapaaehtoisesti opiskeltua, inci-listojen sisältöjä. Koreassa on useampi sovellus ja sivu, jolta näitä pääsee tutkimaan. Paras englanninkielinen sivu ainesosien tarkkailuun on ehdottomasti Cosdna! Valikoiman ollessa laaja ja Itä-Aasialaiseen tyyliin mainonta räikeää ja ylitsepursuavaa, on vaikea ostaa parhaat tuotteet ilman pienintäkään tiedonpätkää ainesosista. Moni englanninkielinen k-beauty-kanavakin kertoo videoillaan kattavasti eri aineosista, joten oppiminen on vaivatonta!

Nostanut itsetuntoa

Kaiken yllämainitun ansiosta olen alkanut kulkemaan ilman meikkiä tai vähemmällä meikillä hyvillä mielin. Nyt meikkaan huoletta, sillä tiedän meikkivoiteen istuvan paremmin naamaani ja näyttävän paremmalta. Kuljin ennenkin ilman meikkivoidetta esimerkiksi salille, mutta nyt teen sen mielelläni. Vaikka ihoni ei ole missään nimessä täydellinen, eikä koskaan tule olemaankaan, se näyttää ja tuntuu paremmalta. Enkä siis tarkoita vain pehmeältä, vaan henkisesti hyvältä. Iho oli minulle pitkään heikoin kohtani ja vihasin sitä ihan koko ajan, vertasin aina muita itseeni ja ajattelin, etten koskaan olisi kaunis. Minulla ei koskaan pahaa aknea ollut, mutta loin ihostani oman pääni sisällä mörön, ja peiliin katsoessa näin vain näppyjä ja epätäydellisyyttä. Nyt ihonhoito ei ole minulle enää jotain epätoivoista, vaan jokapäiväinen miellyttävä hemmotteluhetki ja itsestäni huolehtimista.

Meikkien pesusta ja ihonhoidosta on tullut asia, mitä illalla odotan. Minusta on mahtava pestä pois päivän aikana suttaantunut pakkelikerros ja valita värikkäistä sheet mask pakkauksista mieluisin! Olin kiinnostunut ihonhoidosta aikaisemminkin, mutta länsimaissa sen ympärillä ei vain pyöri samanlaista hypeä. Korealaiseen ihonhoitokulttuuriin sen sijaan on helppo hypätä mukaan ja se on todellakin koukuttavaa! Millainen ihonhoitorutiini teiltä löytyy, oletteko kokeilleet korealaisia tuotteita?

Ps, Koska Blogger on ihan pyllyhousu, minulla ei ole mitään käryä, miksi blogitekstieni otsikot muuttuivat yön aikana kuraksi

6 kommenttia :

 1. Kuulostaa tosi hyvältä! Lukisin mielelläni postausta siitä, minkä tyyppisiä tuotteita itse suosittelet ihmiselle, joka haluaa ensimmäisiä kertoja tutustua korealaiseen ihonhoitoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisi todella mielenkiintoinen postausidea! Tuotteiden suosittelu tosin rippuu ihotyypin mukaan, enkä itse ole kokeillut kuin omalle kuivalle iholle tuotteita, joten moneen muuhun vaivaan ei omaa kokemusta löydy. Kuitenkin kun tietoa ja kokemusta kertyy hieman lisää, voisin koota jonkun vastaavan postauksen :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista! Minulla ei ole koskaan ollut oikein mitään ihonhoitorutiinia, koska naamani on aina ollut yksi iso vauvanpylly, sellainen täydellinen vaikkei sitä hoitaisi mitenkään, mutta viime aikoina ihoni on alkanut yllättäen mennä huonoon kuntoon ja nyt olen tietysti ihan pulassa sen kanssa. Niinpä hyvät vinkit ovat tarpeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah voi kuinka kadehdinkaan niitä, joilla on vauvanpeppuiho luonnostaan! :D Ihotyyppi tosin voi muuttua paljonkin iän ja hormonien myötä, joten ikäviä yllätyksiä voi tulla, vaikka aina olisi täydellinen iho ollutkin :(

   Poista
 3. Haluaisin kuulla listan tuotteista joita käytät. Tekstistä sai hyvän kuvan korealaisesta ihonhoidosta, mutta itse tuotteet on kuitenkin se mikä kiinnostaa eli voisitko joko kommentoida tähän mitä käytät tai tehdä niistä postauksen:) kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ajatellut tehdä aiheesta postauksen, mutta koska kokeilen uusia tuotteita jatkuvasti, vakiorutiinia ei ole muodostunut. Minulla on toki paljon tehokkaita suosikkituotteita, mitkä ovat päivittäiseen käyttöön vakiintuneet, mutta esimerkiksi kosteusvoiteen tai seerumin valitsen aina päivittäin tarpeen mukaan. (Vaivaako esim. kuivuus, epäpuhtaudet vai jokin muu) Kokoelma on päässyt paisumaan niin suureksi jo lyhyessä ajassa, että tilanteesta on vaikea tehdä enää tiivistä ja hallittua blogipostausta. Olen kaavaillut tosin kirjoittavani aiheesta jotain muutaman seuraavan viikon aikana, toivottavasti tämä hieman valottaisi enemmän! :) Toki Instagramiani @seoul_for_skin seuraamalla ja selailemalla saa ihan hyvän käsityksen siitä, mitä käytän tällä hetkellä. Sieltä löytyy myös paljon arvosteluja tuotteista, mikäli korealainen kosmetiikka kiinnostaa!

   Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!