7 VINKKIÄ ONNISTUNEISIIN EBAY-OSTOKSIIN

FRIDAY, SEPTEMBER 01, 2017


Minulta kysytään usein mistä tilaan mitäkin, mutta tähän ei ole lyhyttä vastausta: tilailen milloin mistäkin, useasti en edes kahdesti samasta paikasta. Yhdeksi vakkaripaikakseni on kuitenkin muodostunut Ebay. Kyseessä on sellainen ostosten ihmemaa, että se ansaitsee ihan oman postauksensa!

Miksi Ebay ja mikä se oikeastaan on? Ebay on hyvin kansainvälinen kauppapaikka, joka toimii myyntialustana niin yksityishenkilöille, kuin yrityksillekin. Tavaran kirjo on suurta, joten sieltä löytää niin aitoa merkkiä kuin kiinalaisia kopioitakin. Kaikki siis mikä Ebaysta tulee, ei suinkaan ole halpaa feikkiä, vaan sieltä löytyy runsaasti erilaista tavaraa ympäri maailmaa. Ebayta suosin itse siksi, että siellä on todella hyvä buyer protection ja olen joka kerta rahani takaisin saanut, mikäli paketti ei ole tullut perille. Siellä on myös koko laaja valikoima nähtävillä samalla sivulla, jolloin kuvien, kauppojen ja hintojen vertailu on helppoa. Eri myyjien tavarat voi laittaa yhteen ostoskoriin ja maksaa kerralla. Siksi Ebay.

Ebaysta, kuten Aliexpressiltä ja muilta kiinalaista tavaraa myyviltä sivustoiltakin, tulee usein paljon hutiostoksia ja ihan roskaa postilaatikkoon. Itse ostan ebaysta pientä krääsää, käsityötarvikkeita sekä korealaista kosmetiikkaa, ennen ostin myös vaatteita jonkun verran. Jos nyt kuitenkin oletetaan, että jokainen meistä selaa sitä pilkkahintaisten asusteiden ja vaatteiden vuoksi, kuinka tehdä onnistuneita ostoksia?Pyri aina ostamaan myyjiltä, joiden palaute on 99% positiivista tai yli. Mikäli myyjällä on paljon negatiivista palautetta siitä, ettei rahoja palauteta tai viesteihin vastata, kannattaa skipata suosiolla. Vastuuntuntoinen myyjä on tärkeä siinä vaiheessa, jos paketti ei koskaan saavu perille - kukapa ei rahojansa haluaisi takaisin.

► Vaatteita myydään yleensä varastetuilla kuvilla, eikä myyjillä ole usein kuvia oikeasta myytävästä tuotteesta ollenkaan. Tämän vuoksi kannattaa klikkailla aina auki muidenkin myyjien samoilla kuvilla myytävät tuotteet, sillä usein edes yhdestä löytyy suuntaa antava kuva oikeasta tuotteesta.

 Kun harkitset vaatteiden ostamista, kuvittele aina ensin kuvan tuote huonolla laadulla. Mikä on pahinta, mitä postiluukusta voisi tipahtaa? Kuvittele juuri se. Lähes aina kankaat ovat ohuempia ja halvempia, värit hieman kirkkaampia ja yksinkertaisempia, vuori on harvassa vaatteessa ja kaikki materiaalit ovat tekokuitua. Villakangastakki on todennäköisesti siis fleeceä. Kangasta käytetään näihin halpoihin vaatteisiin aina ihan minimi, eli ainoa mikä kesämekossa liehuu, on todennäköisesti päättelemättömät langat. Mikäli mikään näistä mainituista tekijöistä saisi vaatteesta käyttökelvottoman, älä osta! Mikäli vaate on jokin sellainen, minkä kanssa on vaikea mennä pieleen, go for it.

 Osta yksinkertaisia tuotteita, jotka on vaikea tehdä pieleen. Juuri tämän vuoksi olen tehnyt monta onnistunutta laukku- ja kenkäostosta Ebaysta, vaikka vaatteiden kanssa tuuri ei ole ollut yhtä hyvä. Mikäli tuotteessa on paljon yksityiskohtia ja materiaalia, on todennäköisempää, että jokin näistä ei täsmää, pettää käytössä tai puuttuu ihan kokonaan. Tai on esimerkiksi metallin sijaan muovia! Tuotteiden otsikoissa on yleensä kaikki mahdolliset hakusanat ja niin niitä kannattaa itse myös hakea. Moni sanoo, ettei löydä ebaysta ikinä mitään hakemaansa, sillä valikoima on loputon. Haku kannattaa aloittaa sillä mitä hakee ja täydentää jokaisella halutulla yksityiskohdalla toinen toisensa perään. Vaikka Womens black ankle boots block heel gold metal detail shoes saattaa kuulostaa tyhmältä, nämä kaikki sanat todennäköisesti löytyvät otsikosta, mikäli tuotteessa ne on.

 Lue aina kokotaulukot tarkasti ja jos epäröit, ota aina koko yläkanttiin. Usein kannattaa ottaa, vaikka ei epäröisikään, sillä koot ovat kiinalaisia ja näin ollen eurooppalaisia pienempiä.

  ÄLÄ osta epäaitoja meikkejä tai epäilyttävän halpoja kosmetiikkatuotteita muutenkaan. Kiinasta tilatessa (nämä ovat levinneet Englantiinkin jo!) on iso todennäköisyys, että tuotteet ovat feikkejä ja vaarallisia tai pelkästään vain vaarallisia. Feikkimeikkien valmistusoloja ei valvota mitenkään ja näihin päätyy yleensä vaarallisia pitoisuuksia lyijyä, arsenikkia, elohopeaa ja bakteereita. Aina näistä ei saa iho-oireita heti, vaan ongelmat voivat kehittyä vuosien saatossa. Mikäli jokin merkkimeikki on todella halpa muihin kauppoihin verrattuna, se on lähes aina kopio. Terveys ei ole näiden muutaman euron säästön arvoinen!

Pääsääntönä on, mikäli tuote tuntuu olevan liian hyvää ollakseen totta, se todennäköisesti on sitä. Joskus Ebay kuitenkin yllättää positiivisesti ja on todella hyvä paikka tyydyttää edullisesti nettishoppailuhimoja. Millaisia löytöjä te olette Ebayssa tehneet? Hauskoja ostoksia! ♥

2 kommenttia :

  1. Kiva nippu käyttökelpoisia neuvoja! :) Itse tilailen ebaysta lähinnä satunnaisesti kynsikoristeita ja -rekvisiittaa, mutta välillä kyllä kutkuttaisi tilailla kaikkea muutakin. vielä en ole uskaltanut, mun tuurilla sieltä tulisi kuitenkin jotain ihan kamalaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä olen tilannut Ebaysta ihan kaikkea vuosien varrella, mutta juuri tuon tyyppisen pienen krääsän ja asusteen olen todennut parhaaksi. Koristeet yms on helposti sitä samaa tavaraa, kuin mitä Suomestakin saa kalliimmalla. :D

      Poista

Kommenttiketjuun vastaaminen toimii toistaiseksi ainoastaan mobiiliversiossa!